Evenimentul Zilei > International > Pentru prima dată în istorie, Palatul Buckingham publică un raport despre angajați. Totul a pornit de la Meghan
Pentru prima dată în istorie, Palatul Buckingham publică un raport despre angajați. Totul a pornit de la Meghan

Pentru prima dată în istorie, Palatul Buckingham publică un raport despre angajați. Totul a pornit de la Meghan

LE POINT (Franţa). În raportul său financiar, Palatul Buckingham a dezvăluit ponderea angajaților proveniţi din minorități, recunoscând că este necesar să "facem mai mult".

Personalul angajat la Palatul Buckingham este lipsit de diversitate. Aceasta este observația coroanei britanice, care a recunoscut că trebuie să „facă mai mult” pentru a promova incluziunea. Pentru prima dată în istoria sa, familia regală a publicat statistici pe această temă, joi, 24 iunie. Un subiect devenit incendiar după acuzațiile recente de rasism.

În raportul său financiar anual pentru 2020-2021, Palatul Buckingham a dezvăluit că proporția angajaților săi proveniţi din minoritățile etnice a fost de doar 8,5%, cu un obiectiv de 10% pentru 2022. Această publicare are loc pe fondul unor îndoieli cu privire la familia regală britanică după nişte afirmaţii devastatoare ale prințului Harry și ale soției sale Meghan Markle, care s-au retras din monarhie și s-au stabilit în California.

„Recunoaștem că trebuie să facem mai mult”

În Marea Britanie, în jur de 13% din populație provine dintr-o minoritate etnică, conform datelor ultimului recensământ, din 2011. „Nu suntem acolo unde ne-am dori să fim, în ciuda eforturilor noastre”, a explicat o sursă de la palat pentru agenţia de știri AP. Și a adăugat: „Recunoaștem că trebuie să facem mai mult”. Pentru această sursă, publicarea acestor cifre este un „pas important”, deoarece anterior acestea erau rezervate pentru uz intern. Ea a explicat că, făcând acest lucru, palatul se așteaptă să fie „tras la răspundere pentru progresele realizate”. „Și dacă nu facem progrese, va trebui să explicăm de ce”, a spus ea.

Într-un interviu din martie pentru Oprah Winfrey, vizionat de aproximativ 50 de milioane de oameni din întreaga lume, Harry, unul dintre nepoții reginei Elisabeta a II-a și soția sa metisă, Meghan, a povestit că un membru nenumit al familiei regale s-a îngrijorat de culoarea pielii fiului lor Archie înainte de naşteea acestuia. Suverana, șef de stat al unor țări foarte diverse prin Commonwealth, a reacționat afirmând că ia „foarte în serios” acuzațiile de rasism aduse de Meghan și Harry. Dar ea se angajase să le trateze „în privat”, subliniind cu privire la acest subiect că „amintirile pot varia”, ceea ce părea să arate că nu a luat foarte în serios aceste declarații. (Rador)