Evenimentul Zilei > Actualitate > Pentru o VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ… MINȚIȚI cât mai mult
Pentru o VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ… MINȚIȚI cât mai mult

Pentru o VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ… MINȚIȚI cât mai mult

Pentru o viață sănătoasă, mințiți cât mai mult! Sigur nimeni nu s-a gândit vreodată că minciunile pot avea și o parte pozitivă și nu doar atât, că te pot ține sănătos! Autorul Ian Leslie a scris o carte care susține aceste uluitoare ipoteze!

Minciunile te țin în formă și sănătos!  Până acum, am fost obișnuiți că mincinoșii sunt doar ceilalți, nu noi. Sunt cei care înșală, sunt politicienii. Preoții condamnă mincinoșii, ateii acuză Biserica spunând că perpetuează cea mai mare minciună a omenirii, relatează DailyMail.

 

Nu contează de partea cui vă situați, cei care spun adevărul se simt jigniți de învăluirile mincinoase. Ciudat este că, spre deosebire de furt și crimă, minciuna este practicată de toți oamenii, mai devreme sau mai târziu.

 

Mințim și atunci când spunem: ”Sunt bine, mulțumesc.” Sau: ”Ce copil frumos!”. Mulți ne-am ascuns tristețea, furia, afecțiunea sau am declarat iubire, fără s-o simțim cu adevărat.

 

Ne învățăm copiii să se prefacă fericiți, doar ca să nu jignească sentimentele altora, iar noi găsim multe ocazii de a practica ceea ce numim ”minciuni nevinovate”.

 

Se pare că studiul lui Ian Leslie a scos la iveală că minciunile îți îmbunătățesc relațiile cu ceilalți, dar și starea ta mentală. Oamenii care se pricep la disimulări vor avea mai mult succes în viață și în afaceri.

 

Este nevoie de antreprenori excesiv de optimiști, dispuși să își asume riscuri iresponsabile.