Evenimentul Zilei > International > Pentagonul confirmă moartea unui general american într-un atac lansat de un soldat afgan
Pentagonul confirmă moartea unui general american într-un atac lansat de un soldat afgan

Pentagonul confirmă moartea unui general american într-un atac lansat de un soldat afgan

Pentagonul a confirmat marţi moartea unui general american într-un atac comis de un soldat afgan într-un complex militar din apropiere de Kabul, fiind vorba despre cel mai înalt gradat american care şi-a pierdut viaţa în ţară de la începutul conflictului în 2001, relatează France Presse.

“Sunt în măsură să confirm că printre victime se află un general american care a fost ucis”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, care nu a dezvăluit identitatea ofiţerului, aşteptând ca familia să fie informată mai întâi.

Atacul va face obiectul unei anchete conduse în comun de armata afgană şi forţa internaţională a NATO (ISAF), a precizat el, într-o conferinţă de presă la Washington. Este vorba despre militarul cu cel mai mare grad care şi-a pierdut viaţa pe teatrul de operaţiuni de la începutul intervenţiei coaliţiei internaţionale din Afganistan în 2001.

Atacul s-a desfăşurat în jurul orei locale 12:00, într-un complex al Ministerului afgan al Apărării dedicat formării militare – Universitatea de Apărare “Mareşal Fahim”.

Atacatorul, un soldat afgan, a fost ucis după ce a deschis focul dintr-un post de observație, conform contraamiralului Kirby. Până la 15 persoane au fost de asemenea rănite, potrivit lui. Conform armatei germane, unul dintre generalii săi se numără printre răniţi.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: