Evenimentul Zilei > Actualitate > Pentagonul are dovezi! Rușii trimit cantități uriașe de arme rebelilor din Libia!
Pentagonul are dovezi! Rușii trimit cantități uriașe de arme rebelilor din Libia!

Pentagonul are dovezi! Rușii trimit cantități uriașe de arme rebelilor din Libia!

În lumea în care trăim, e foarte greu să mai organizezi operațiuni secrete. Sateliții spioni  furnizează marilor puteri imagini detaliate cu toate mișcările potențialilor inamici și chiar ale aliaților.

Nu a fost de aceea nicio mirare că americanii au aflat imediat despre livrările rusești de arme spre Libia.  Pentagonul a dat publicității fotografii prin satelit despre susține că arată echipament militar furnizat de ruși prin Compania Wagner.

Rusia continuă să furnizeze o gamă largă de arme rebelilor libieni, inclusiv avioane de vânătoare, rachete de apărare aeriană, mine și vehicule blindate prin, a declarat un representant al Departamentul de Apărare al SUA.

Fotografiile surprind  avioane cargo rusești Rusia, inclusiv IL-76, dar și avioane de vânătoare, vehicule de lansare a rachetelor SA-22, camioane grele și un vehicul blindat extrem de rezistent. Americanii susțin că imaginile au fost imortalizare la Sirte, dar și pe aerodromul Al-Khadim, aflat la est de Benghazi, în fieful generalului Khalifa Haftar.

Directorul de operațiuni al Comandamentului Africii din armata SUA, general Bradford Gering, a spus că fotografiile sunt dovezi că Moscova pregătește o forță puternică în partea estică a Libiei aflatp sub controlul generalului rebel Khalifa Haftar.


Bombardament în Libia. Tabara lui Erdogan e în alertă maximă

 

Războiul cuprinde lumea sub ochii noștri! Egiptul intră în Libia ca să-i alunge pe turci!


„Tipul și volumul echipamentelor demonstrează intenția de a susține o  acțiune ofensivă susținută. Nu e vorba de un ajutor umanitar, ci indică faptul că Ministerul Apărării rus sprijină aceste operațiuni”, afirmă Gering în comunicatul remis presei.

Comandamentul Africa a documentat furnizarea de către Rusia, prin intermediul grupului Wagner, a cel puțin 14 avioane de luptă Mig-29 și Su-24 pentru rebelii libieni.

Săptămâna trecută, United States Africa Command a acuzat grupul de mercenari ruși că a așezat mine de teren în jurul Tripoli și chiar în interiorul orașului.

Washingtonul susține că activitățile Rusiei încalcă  embargoul impus de ONU asupra livrăriilor de arme către Libia.

„Federația Rusă continuă să încalce Rezoluția UNSCR din Consiliul de Securitate al ONU din 1970, furnizând în mod activ echipamente militare și luptători pentru conflictului din Libia”, susține comunicatul United States Africa Command în declarație.

Departamentul de Apărare al SUA spune că Turcia a trimis până acum între 3500 și  3.800 de mercenari sirieni pentru a lupta de partea guvernul libian, în timp ce Rusia a trimis mii de mercenari să-l ajute pe generalul Khalifa Haftar, susține site-ul de știri alaraby.co,uk.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: