Evenimentul ZileiEVZ SpecialPensionar uitat în „Blocul groazei”. Cine este principalul vinovat? Comentariu Mirel Curea

Pensionar uitat în „Blocul groazei”. Cine este principalul vinovat? Comentariu Mirel Curea

Pensionar uitat în „Blocul groazei”. Cine este principalul vinovat? Comentariu Mirel Curea
Autoritățile au luat la cunoștință azi că un pensionar a fost uitat în „Blocul groazei” din Timișoara.

Anunțul a stârnit o mulțime de reacții negative la adresa autorităților, iar discuțiile au devenit dezbateri.

Mirel Curea, prim redactorul-șef adjunct al Evenimentului Zilei, lansează un subiect de analizat și de dezbătut. Cine este, de fapt, de vină că pensionarul nu a fost înștiințat că trebuie să părăsească imobilul?

„Într-adevăr, este treaba autorităților să organizeze evacuarea, dar mai este și treaba omeniei din noi. Înainte de a avea pretenții de la autorități, este bine să ne educăm obrazul și grija față de semeni.

Bine-nțeles că autoritățile l-ar fi scos pe bătrân din bloc dacă ar fi știut de el. Din moment ce nu i-a spus nimeni, ce ar fi trebuit să facă, să spargă toate ușile? La acel bloc există un administrator, o carte de imobil, dar și vecini de jur împrejurul bătrânului. Nu vreau să generalizez, dar este un semn al halului în care români au ajuns să trateze români.

Nicio autoritate nu ne va putea învăța și obliga să fim oameni. N-ar strica să încercăm să învățăm ceva mai multe pe la școală și pe la Biserică”, a declarat Mirel Curea.

Un locatar din blocul din Timișoara a rămas în imobilul său, iar nimeni nu a știu că acesta nu a fost evacuat odată cu restul vecinilor săi, care mai apoi au fost duși la instituțiile medicale pentru analize. 

 

După ce locatarii au fost lăsați să intre în clădire, au fost evacuați din nou și duși la instituțiile medicale pentru analize amănunțite. Bătrânul care nu a părăsit imobilul a susținut că a adormit și s-a uitat la televizor. Acesta avea aprovizionarea făcută, astfel că nu a avut nevoie să meargă la magazin. Abia în cursul zilei de joi dimineață a aflat că trebuia să plece din locuință. Autoritățile nu au știut că bătrânul rămâsese înauntru. Cu toate astea, locuința sa figura ca evacuată.

 

 


Accesează: