Evenimentul Zilei > Social > Pensii. ANUNŢ-ŞOC! Asta mai lipsea… ÎN LOC DE MĂRIRI, SE TAIE BANI. Breaking news social
Pensii. ANUNŢ-ŞOC! Asta mai lipsea… ÎN LOC DE MĂRIRI, SE TAIE BANI. Breaking news social

Pensii. ANUNŢ-ŞOC! Asta mai lipsea… ÎN LOC DE MĂRIRI, SE TAIE BANI. Breaking news social

Veste proastă despre pensii! În loc să fie mărite, acestea riscă să scadă. Motivul este incredibil. Legea pensiilor va fi dezbătută luni.

Legea pensiilor riscă să se transforme într-un fiasco total din cauza faptului că ministrul care a conceput proiectul, Lia Olguța Vasilescu, a fost remaniat, înainte ca Lega să fie votată în Parlament.

Legea va fi dezbătută luni, însă forma în care va fi votată la final, în lipsa Olguței Vasilescu ar putea fi plină de discriminări.

„Legea a fost dezbătută miercuri, în Senat. O nouă dezbatere, dar şi votul vor avea loc luni, însă, după cum au decurs lucrurile până acum, din nou, PSD şi ALDE vor dori să o aprobe în mare viteză, pe repede-nainte, aşa cum au mai făcut şi cu alte acte normative, care nu au avut impact pozitiv, mai mult unul propagandistic. Mai ales că, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a fost remaniat, iar la o dezbatere de o asemenea anvergură, în mod normal, ministrul Muncii trebuia să fie prezent, pentru a-şi susţine punctul de vedere. PNL are 58 de amendamente în Senat, însă, cel mai probabil, luni vor fi respinse de actuala putere, care va vota această încropeală de lege, plină de discriminări”, a declarat vineri senatorul Ion Marcel Vela.

„Ca să ştie toţi pensionarii, până în anul 2022, această lege nu dă satisfacţii şi venituri suplimentare, ci le taie două treimi din majorările la care sunt îndreptăţiţi. Totodată, în această lege, pilonul II de pensie este taxat de către instituţia care foloseşte fără dobândă sumele aferente pilonului II, în primele două-trei luni ale anului, când încă sunt întârzieri la viramentele pentru pilonul de bază al pensiilor. Deci, pilonul II de pensii este folosit cam incorect, până le intră încasările la pilonul de bază, de către Guvern, pentru a achita pensiile din ianuarie şi februarie”, explică Vela.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: