Conform viva.ro, Mitică Popescu are o pensie de doar 1.100 lei deşi are un trecut profesional spectaculos, întins pe mai bine de jumătate de secol.

Mitică Popescu a jucat în numeroase filme și spectacole de teatru, iar popularitatea din prezent este întreţinută de celebra emisiune marca TVR, „D-ale lu Mitică”.

În acest context, nu mai miră pe nimeni că actorul luptă pentru a-și asigura o existență decentă, implicându-se în diverse proiecte.

În acest sens amintim că actorul trebuia să joace în pelicula ‘Moromeţii 2’, regizată de Stere Gulea, dar până la urmă nu s-a mai întâmplat. S-a crezut iniţial că Mitică Popescu a fost cel care a refuzat să mai joace în film, dar situaţia a fost cu totul alta.

„Nu l-am refuzat pe Stere Gulea, învăţasem şi textul. Cu doi ani înainte, tot ne-a bătut la cap Stere. Dar trebuia să facă rost de bani şi, mă rog, când a reuşit să fie mândru de noul lui film, ne-a dat scenariile, eu l-am luat ca un elev silitor şi conştiincios. Locuind aproape de Herăstrău, mă duceam şi învăţam.

La un moment dat, nu ştiu exact motivele, Victor Rebengiuc n-a vrut să mai joace. Nu ştiu ce a motivat… Că e prea bătrân, în fine… Refuzând el, a trebuit să ne schimbe pe toţi din distribuţia veche. Era chiar în ziua când trebuia să mă duc să semnez contractul. Ne-au anunţat, cu scuzele de rigoare, evident. Asta e!”, a declarat Mitică Popescu pentru revista Taifasuri.