Evenimentul Zilei > Actualitate > Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva. 250 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultimele trei zile
Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva. 250 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultimele trei zile

Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva. 250 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultimele trei zile

Un număr de 250 de persoane care au participat la manifestările religioase din aceste zile, de la Iași, au necesitat îngrijiri medicale după ce li s-a făcut rău în timp ce așteptau la rând pentru a se închina la racla cu moaștele Sf .Cuvioase Parascheva, 16 dintre acestea necesitând transportarea la spital.

În majoritatea situațiilor, pelerinii au primit asistență medicală de specialitate după ce au acuzat stări de rău cauzate de oboseală, lipsa unei alimentații corespunzătoare, dar și de afecțiuni medicale mai vechi.

În cele trei zile de pelerinaj, aproximativ 120.000 de pelerini s-au închinat la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, care a fost scoasă din Catedrala Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pe un baldachin special amenajat în curtea mitropolitană. Pentru a se ruga la moaștele sfintei, pelerinii au așteptat la rând, în medie aproximativ două ore.

Duminică seara, peste 120 de preoți, în prezența a câtorva mii de credincioși, au întâmpinat racla cu moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu, adusă de la o biserică din București.

În preajma zilei de 14 octombrie, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește hramul Sfintei Parascheva, Iașiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din țară.