Pelerinaj Sfânta Parascheva 2022. De ce trebuie să țină cont credincioșii. Sfatul medicului

Pelerinaj Sfânta Parascheva 2022. De ce trebuie să țină cont credincioșii. Sfatul medicului Sursa foto Arhiva EVZ

Pelerinajul Sfânta Parascheva 2022 va începe mâine, iar medicii îi roagă pe credincioși să fie atenți la sănătatea lor. Organismul trebuie pregătit din timp și oamenii trebuie să fie precauți.

Pelerinajul Sfintei Parascheva, considerată ocrotitoarea Moldovei, va începe sâmbătă, 8 octombrie 2022, de la ora 6:00, când va avea loc procesiunea cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Racla Sfintei va fi așezată spre închinare în baldachinul special amenajat în curtea Catedralei Mitropolitane Iași.

Pe 14 octombrie, 2022, atunci când este prăznuită Sfânta Parascheva, slujba liturgică va fi oficiată începând de la ora 09:30, pe un podium special amenajat pe bulevardul Ștefan cel Mare, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

Cu toate astea, medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, i-a sfătuit pe credincioși să fie atenți la boli.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sărbătorile Iaşului, cu serbarea Sfintei Cuvioase Parascheva, este perioada cea mai aşteptată, atât pentru ieşeni cât şi pentru credincioşii din toată ţară care aleg să vină în Capitala Moldovei în zilele următoare. Ca să nu umbrim frumuseţea sărbătorilor şi pentru că bolile nu ţin cont de sărbătoare este chibzuit să urmăm câteva sfaturi. Cu toţii avem cu siguranţă o rudă, un prieten sau cunoaştem pe cineva care va sta la rând pentru a se ruga la Racla Sfintei Cuvioase Parascheva. Pentru toţi aceştia şi mai ales pentru pelerinii care vin de departe şi cu siguranţă vor sta ore bune la rând este important de ştiut că organismul trebuie pregătit pentru pelerinaj”, a declarat medicul Florin Roșu, potrivit Agerpres.

Sfaturi pentru Pelerinajul Sfintei Parascheva

Medicii i-au mai sfătuit pe credincioși să nu mănânce de oriune, să se îmbrace gros și să nu își uite umbrela. Aceștia trebuie să se hidrateze și să nu uite de medicamente, în cazul în care au probleme de sănătate.

„Mai exact: perioada care precede călătoriei la Iaşi să fie una de odihnă şi alimentaţie echilibrată, bogată în proteine, grăsimi, glucide şi vitamine obţinute din fructe şi legume. Persoanele care prezintă simptome de boală respiratorie să folosească mască de protecţie. Este un gest responsabil din partea acestora cât şi pentru ceilalţi din jur. De asemenea, trebuie să anunţe personalul medical care cu siguranţă monitorizează desfăşurarea fără incidente a pelerinajului, pentru a primi ajutor şi recomandări”, a declarat dr Florin Roşu.