Evenimentul Zilei > Justitie > Pedepse dure în dosarul “Beirut”. Patronul restaurantului condamnat la 8 ani cu executare
Pedepse dure în dosarul “Beirut”. Patronul restaurantului condamnat la 8 ani cu executare

Pedepse dure în dosarul “Beirut”. Patronul restaurantului condamnat la 8 ani cu executare

Curtea de Apel Constanța l-a condamnat, astăzi, pe George Karam, patronul restaurantului Beirut din oraș, la 8 ani și o lună de închisoare cu executare. În incendiul din 5 aprilie 2014, trei tinere și-au pierdut viața uitate în cabina de la etajul 1. Decizia instanței este definitivă.

Incendiul devastator de la restaurantul Beirut, deținut de omul de afaceri libanez, George Karam, a izbucnit în seara zilei de 5 aprilie 2014. Trei tinere artiste, Ioana Nicoleta Cengher, de 22 ani, Nicoleta Vasiliţeanu, de 23 ani și Mihaela Tucă, de 24 ani, și-au pierdut viața și alte patru persoane au fost rănite. Patronul George Karam, alte șapte persoane şi două firme, au fost inculpaţi pentru 40 de capete de acuzare, culminând cu distrugere din culpă.

Afaceristul a sustinut la fiecare înfățisare că se simte nevinovat, ba chiar a declarat că nu știa de prezența fetelor în restaurant. George Karam a fost condamnat definitiv la 8 ani, o lună și 10 zile de închisoare cu executare, după ce, în urmă cu doi ani, Tribunalul Constanța îl condamnase la 10 ani de detenție.

Constantin Pavel, chiriașul lui Karam, a primit o condamnare defintivă la 7 ani, 9 luni și 20 de zile de închisoare, iar Dumitru Jurcă, instalator, a primit 5 ani și jumătate de închisoare, cu executare. Alți trei inculpați, Mihaela Zdru, Gheorghe Nirlu și Florentina Coroianu, au fost condamnați la doi ani şi patru luni de închisoare, un an de detenție, respectiv un an și o lună, toate cu executare. Două firme, care au executat lucrări de modificare la restaurant, fără a avea autorizații, vor plăti amendă penală de 840.000 de lei, respectiv 650.000 de lei. Familiile celor trei tinere, care și-au pierdut viața în cumplitul incendiu, vor primi, în total, aproape un milion de euro cu titlu de daune morale și materiale. Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.