Cristian Ionuț este unul dintre cei trei fii ai fotbalistului Sabin Ilie, fost jucător la Steaua și la naționala României. Tânărul, împreună cu trei prieteni de-ai săi, a reușit, în urmă cu șase luni să șantajeze un bărbat, căruia îi cereau bani pentru a nu face publice imagini compromițătoare, potrivit Cancan.

 

La acea vreme, polițiștii au reușit să deconspire planul celor patru tineri, care au fost reținuți și aduși în fața instanței. Au fost acuzați de șantaj, iar magistrații au dispus, recent, condamnările.

Pentru Cristian Ionuț Ilie, măsura aplicată va fi una educativă, de asistare zilnică la domiciliu, pentru următoarele șase luni. În acest interval, fiul fotbalistului de la Steaua va trebui să urmeze și un curs de formare profesională, cu mențiunea că se va prezenta, la datele fixate de instanță, la  Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Sentințele pentru cei trei prieteni ai lui Cristian Ilie sunt asemănătoare. Luca Alexandru Bica și David Eduard Iordăchescu au primit cinci luni de reeducare, iar Nicolas Trohani, trei luni.