Ianis Hagi a devenit un jucător de bază al echipei belgiene Genk, l doar 20 de ani. Acest lucru este demonstrat de declarația antrenorului Felice Mazzù , 53 de ani, care a spus că nu poate să înceapă nicio partidă fără mijlocașul ofensiv român , scrie gsp.ro/.

Ianis Hagi a jucat doar o oră pentru Genk în partida cu Standard Liege (0-1), el ieșind după ce a suferit un accident la cap.Ianis Hagi a fost piesă de bază în echipa belgiană și după ce s-a întors de la echipa națională, unde nu a jucat decât în meciul din Feroe. Antrenorul echipei belgiene, Felice Mazzù, a mărturist de ce a ales să îl folosească pe Ianis Hagi titular pentru a patra oara consecutiv, chiar dacă nu avea cea mai bună formă fizică.

„Am avut fix aceeaşi discuţie cu stafful meu tehnic. Era 0-0 în Ligă cu Napoli, iar Hagi juca foarte bine. Oh là là! Şi totuşi eram convinşi că nu trebuie să între şi împotriva lui Mouscron. M-am gândit că dacă pierd meciul fără Ianis, aş fi fost omorât de presă şi de public.

Testele fizice demonstrau că este obosit, nu aveam voie să îl supunem la astfel de risc. Dar, dacă eram învins fără Hagi cu Mouscron, eram gata că antrenor la Genk”, a declarat Mazzù. Acesta a fost nevoit să îl schimbe pe Ianis Hagi după o oră de joc în partida cu Standard Liège. Ianis Hagi s-a lovit la cap în timpul unui duel dur cu fotbalistul Gavory, el simțind dureri la urechea stângă şi ameţeli.