Pe faţă. ALCOOLUL aşa cum nu îl ştiai

Pe faţă. ALCOOLUL aşa cum nu îl ştiai

Alcoolul, în diferitele lui forme, a rămas de secole un „aliment” de bază.

De fapt, nu este importantă ordinea în care le bei şi nici cum amesteci băuturile, ci cantitatea de alcool ingerată în timp. Ficatul nu poate procesa în mod uzual decît un pahar de vin, o halbă de bere sau 50 ml de băutură spirtoasă (peste 40% concentraţie alcoolică) pe oră.

Nici pe departe

Toate băuturile pe care le consumi de-a valma la o petrecere, fie ele chiar mai slabe sau băute într-o anumită ordine, contribuie toate la starea generală proastă care te aşteaptă a doua zi. În altă ordine de idei, specialiştii spun că multe dintre regimurile de slăbit elimină cu desăvîrşire alcoolul din dietă. Cu toate acestea, la o numărătoare riguroasă, alcoolul nu-i nici pe departe un aliment atât de bogat în calorii. Consumul său este deseori asociat cu mâncarea şi multe dintre băuturile alcoolice stimulează sucul gastric.

Ne puteți urmări și pe Google News