Transferul de autoritate către Comandamentul Forțelor Întrunite a militarilor care încadrează Batalionul 300 Protecția Forței Sfântul Andrei, echipele de consilieri TAAC Nord, Sud, Vest și AIAT a fost făcut în luna ianuarie la sediul Centrului Național de Instruire Întrunită Getica.

În urma unui program de pregătire de cinci luni, militarii vor acționa în cadrul misiunii NATO Resolute Support pentru asigurarea protecţiei bazei militare din Kandahar şi consilierea forţelor de securitate afgane, informează presamil.ro.

„Iată-ne pregătiți să executăm misiunea din teatrul de operații din Afganistan. Sunt convins că vom acționa cu maximum de profesionalism în orice situație, indiferent de dificultate și că ne vom atinge obiectivele conform nivelului de ambiție asumat. Vă asigur că vom doza efortul pentru a reprezenta cu cinste Armata României, prin îndeplinirea misiunii încredințate și pentru a ne revedea în efectiv complet acasă”, a spus  locotenent-colonelul Ilie Melinte, comandantul batalionului.

Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Sfântul Andrei a mai participat la  misiunile din Afganistan Enduring Freedom VI (2005), ISAF III (2008) și ISAF IV (2011-2012).