Evenimentul Zilei > Actualitate > Patru românce, pe tabloul principal de la Roland Garros
Patru românce, pe tabloul principal de la Roland Garros

Patru românce, pe tabloul principal de la Roland Garros

În cea de-a 115-a ediție a Grand Slam-ului parizian Halep, Begu, Niculescu și Dulgheru vor evolua în primul tur, iar alte trei conaționale vor debuta în sesiunea de calificări

Cea mai așteptată competiție desfășurată pe zgură, Roland Garros, va debuta pe 22 mai, iar patru românce se află deja pe tabloul principal al Grand Slamului din Paris. Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru vor încerca să se autodepășească în această ediție a celebrului turneu.

Pe lângă acestea, România aliniază alte trei tenismene (Andreea Mitu, Patricia Ţig şi Sorana Cîrstea), însă în sesiunea de calificări. La băieți, Adrian Ungur și Marius Copil vor începe aventura la Roland Garros din sesiunea de calificări.

Halep, o nouă cădere, Begu urcă spectaculos

Începând de ieri, Halep (câștigătoare la Madrid) a coborât din nou în ierarhia mondială, de data această doar o singură poziție, pe 6 WTA, în timp ce Begu (sfertfinalistă la Madird și semifinalistă la Roma) a făcut un salt spectaculos în clasament, de șapte locuri, regăsinduse pe 28 WTA. În top 100 se mai află Niculescu (35 WTA) și Cîrstea (99 WTA), în timp ce Ţig se află la limită, pe 101 WTA, Mitu pe 114 WTA, iar Dulgheru a ajuns pe 129 WTA.