Evenimentul ZileiInternationalSondaj EuropeElects: PATRU dintre cele mai mari CINCI partide vor fi naționalist-populiste

Sondaj EuropeElects: PATRU dintre cele mai mari CINCI partide vor fi naționalist-populiste

Sondaj EuropeElects: PATRU dintre cele mai mari CINCI partide vor fi naționalist-populiste
Patru dintre cele mai mari partide participante la alegerile din această săptămână pentru Parlamentul European vor fi eurosceptice şi naționalist-populiste conform sondajului realitat de EuropeElects.

Sondajul arată că Partidul Brexit condus de Nigel Farage este de natură să provoace un imensă supărare și să ia cele mai multe locuri: 28 de parlamentari europeni aleși. 

Pe locul doi, cu 25 de deputați europeni proiectați, se află Partidul Lega, condus de ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, care a făcut un efort real de a uni conservatorii eurosceptici cu mișcarea populistă înainte de alegeri. 

Uniunea Creștino-Democrată Germană, probabil pe locul trei. Iar Partidul conservator al legii și justiției, partidul de guvernământ din Polonia (PiS), este așteptat să câștige 22 de locuri în Parlamentul European și este cunoscut ca fiind un aliat puternic al primului ministru maghiar, Viktor Orbán, conservator. 

Partidul naționalist populist francez dorește, de asemenea, să provoace o supărare uriașă în alegeri și în prezent se uită la o victorie clară în faţa partidului președintelui francez Emmanuel Macron. Liderul național, Marine Le Pen, conduce detaşat în sondajele din Franţa.

EU28, Europe Elects projection:
 
1. Brexit- EFDD: 28
2. Lega – ENF: 25
3: CDU-ECT: 24
4. PiS- ECR: 22
5. RN-ENF: 21
6. LREM-ALDE: 20

Accesează: