Poliția Română a informat că, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, patru fraţi, doi bărbaţi şi două femei, au fost arestaţi preventiv, pentru un omor comis în anul 2008.

Oamenii legii arată că,  pe 8 august a.c., Marian Muti s-a prezentat la sediul I.P.J. Buzău, unde a declarat poliţiştilor că, în cursul anului 2008, împreună cu fratele şi surorile sale, Victor Muti, Tudoriţa Ghenciu și Veta Muti, ar fi ucis un bărbat, iar apoi ar fi îngropat cadavrul acestuia pe un câmp din satul Heliade Rădulescu, comuna Ziduri, judeţul Buzău.

Poliţiştii au efectuat cercetări în zona indicată şi au descoperit mai multe fragmente osoase şi obiecte de vestimentaţie, fiind dispusă o expertiză antropologică şi una genetică.

La  data de 26 august a.c., dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R., fiind începută urmărirea penală, sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de omor.

În urma efectuării expertizei genetice, s-a stabilit că fragmentele osoase aparţin unui bărbat, de 38 de ani, din localitatea Petreşti, judeţul Alba, a cărui dispariţie a fost sesizată, la data de 7 martie 2013, de către membrii familiei sale. Aceştia au declarat poliţiştilor că, în cursul lunii ianuarie 2008, bărbatul ar fi părăsit locuinţa pentru rezolvarea unor probleme personale, iar ulterior nu i-ar mai fi contactat şi nu ar mai fi revenit la domiciliu.

În urma efectuării expertizelor de specialitate, s-a stabilit că moartea bărbatului a fost violentă, fiind constatate mai multe leziuni traumatice osoase, produse prin loviri repetate cu un corp dur.

Trăia cu două femei

Din cercetările efectuate a reieşit că, în cursul anului 2007, bărbatul ar fi început o relaţie de concubinaj cu o femeie şi cu sora acesteia, locuind la domiciliul lor din judeţul Buzău.

În luna martie 2008, pe fondul unor neînţelegeri şi al consumului de alcool, cele două surori şi doi fraţi ai acestora ar fi aplicat lovituri succesive şi de o intensitate deosebită victimei, care, urmare a leziunilor traumatice grave provocate, ar fi decedat, fiind, ulterior, transportat şi îngropat pe un câmp din localitatea Ziduri.

Au mai bătut un concubin

Cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. De asemenea, cei doi sunt cercetaţi şi pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, fiind bănuiţi că, în cursul anului 2007, ar fi lipsit de libertate şi agresat un alt bărbat, întrucât acesta ar fi avut un conflict cu una din surorile lor, cu care avea o relaţie de concubinaj.

Totodată, cele două femei au fost arestate preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Referatul procurorilor: „Lovituri succesive şi de o intensitate deosebită”

În referatul cu pro­punere de arestare pre­ven­tivă întocmit de procurori se arată că victima a fost bătută cu bestialitate, în mod repetat. Anchetatorii au precizat că „la data de 8 august 2014, inculpatul Muti Marian a sesizat organele de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului  Buzău – Serviciul de In­ves­tigaţii Criminale cu privire la faptul că inculpaţii Muti Victor, Ghenciu Tudoriţa, Muti Veta l-au ucis pe G.D., iar ulterior au îngropat cadavrul pe un câmp din extravilanul unei comune din judeţul Buzău, zonă cunoscută sub denumirea de „Valea Colacului”. Cu ocazia cercetărilor la faţa locului, în zona în care se afirma că s-ar afla cadavrul victimei G.D., au fost găsite mai multe fragmente osoase, respectiv un craniu şi alte componente ale unui schelet uman, precum şi o serie de obiecte de vestimentaţie. Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că, în cursul lunii martie 2008, într-un imobil situat într-o comună din judeţul Buzău, cei patru frați au aplicat lovituri succesive şi de o intensitate deosebită victimei G.D., care, în urma leziunilor traumatice grave provocate, a decedat. Ulterior, cei patru au îngropat cadavrul pe câmp,  în zona denumită „Valea Colacului”, pentru a ascunde astfel fapta şi îm­pre­ju­rările comiterii ei.”.

I-au rupt mandibula și patru coaste

În urma analizării fragmentelor osoase de către Institutul Naţional de Medicină Legală a rezultat faptul că materialul scheletic pre­zin­tă leziuni traumatice peri- mortem, precum fracturi ale mandibulei şi ale mai multor coaste. Leziunile denotă prezenţa a cel puţin două traumatisme, unul cranio-cerebral şi cel de-al doilea to­ra­co-abdominal. În raport de morfologia şi mecanismul de producere al leziunilor, a rezultat că victima a fost expusă unor acţiuni violente succesive şi repetate. Identitatea victimei a fost stabilită prin raport de expertiză genetică judiciară. Cauza a fost constituită iniţial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău şi a fost preluată, la data de 26 august 2014, în vederea efectuării urmării penale de către Secţia de urmărire penală şi cri­mi­na­listică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.