Dar, în total, sunt luate în considerate 11 candidaturi, spun surse din presa americană, citate de BBC. 

Președintele Donald Trump a fost criticat pentru că l-a demis pe Comey, care investiga implicarea Rusiei în alegerile din America. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a declarat că președintele va numi un înlocuitor „imediat ce va găsi candidatul care are calitățile necesare pentru această poziție”. 

Fox News a citat o sursă guvernamentală care spunea că autoritățile se vor mișca „rapid, urgent” pentru a găsi înlocuitor, adăugând: „Facem ceea ce ține de noi – nu vom încerca să mergem pe scurtături”. 

Unul dintre cei intervievați este senatorul republican John Cornyb, al doilea membru ca importanță din Senat, fost procuror general în Texas.  Andrew McCabe a fost director adjunct al FBI, până la demiterea neașteptată a șefului său. Săptămâna asta părea să-l contrazică pe liderul de la Casa Albă, când a descris ancheta în privința Rusiei ca fiind „o investigație extrem de importantă”. El a ridicat și semne de întrebare asupra acuzațiilor venite de la cel mai înalt nivel care spuneau că angajații FBI și-ar fi pierdut încrederea în fostul lor șef, James Comey.

Ceilalți doi candidați nominalizați de presa americană sunt: judecătorul Curții de Apel din New York, Michael Garcia, și avocata  Alice Fisher. Garcia este fost procuror din New York, iar Fisher a fost procuror general adjunct la divizia criminalistă a Departamentului Justiției, iar în prezent lucrează pentru o firmă de avocatură.

Între timp, a apărut întrebarea dacă președintele Trump ar fi înregistrat cumva, în secret, discuțiile pe care le-a purtat cu Comey.

Într-un mesaj pe Twitter, Trump părea să emită o amenințare voalată la adresa lui Comey, spunând că „speră că nu există înregistrări ale conversațiilor lor”. BBC scrie că Trump se referea la o cină privată de la Casa Albă, în ianuarie, în care președintele susține că James Comey l-ar fi asigurat că nu este anchetat în ceea ce privește legăturile cu Rusia. Trump pare să sugereze acum că ar putea da publicității înregistrările, dacă Comey va susține altceva. 

Într-un interviu cu Fox News, Trump a declarat că nu vrea să discute problema și că tot ceea ce vrea este ca fostul director FBI să fie sincer. Trump a mai afirmat pentru NBC News că Comey a fost cel care a cerut cina informală, dar fostul director a replicat că președintele a fost cel care l-a invitat. 

Vineri, Casa Albă a negat informațiile că Trump i-ar fi cerut lui Comey să-i fie loial. Potrivit New York Times, Comey ar fi spus că va fi onest cu președintele, dar nu i-a promis loialitate. Sean Spicer a negat însă această informație publicată de NYT. 

 

Te-ar putea interesa și: