Evenimentul Zilei > Sport > Patronul lui Dinamo Kiev îi promite sprijin total lui Mircea Lucescu
Patronul lui Dinamo Kiev îi promite sprijin total lui Mircea Lucescu

Patronul lui Dinamo Kiev îi promite sprijin total lui Mircea Lucescu

Mircea Lucescu are un parcurs excelent pe banca lui Dinamo Kiev, dar războiul său cu fanii ucrainieni este departe de a se fi încheiat.

Patronul lui Dinamo Kiev îi promite sprijin total lui Mircea Lucescu.

Chiar dacă Dinamo Kiev s-a calificat în optimile de finală din Europa League şi conduce clasamentul din Ucraina, Mircea Lucescu e în continuare contestat de suporterii trupei alb – albastre.

Ultraşii ucrainieni nu au uitat trecutul lui Mircea Lucescu pe banca marilor rivali de la Şahtior Doneţk şi îi solicită acestuia, meci de meci, demisia. Patronul grupării de pe „Olimpiyskiy Stadium”, Igor Surkis, nu e însă impresionat de scandările galeriei dinamoviste şi îi promite sprijin total lui „Il Luce”.

Atmosfera de pe stadion este una grozavă. Fanii adevăraţi o susţin pe Dinamo Kiev, iar cei care vor să demonstreze împotriva lui Lucescu sper să nu fie băgaţi în seamă de Mister. Eu unul nu le dau importanţă. Pe mine mă interesează doar jocul echipei” a fost mesajul lui Surkis pentru antrenorul în vârstă de 75 de ani, care a preluat, cu scandal, conducerea băncii tehnice a ucrainienilor, în vara trecută.

Nici Surkis nu a scăpat de critici. Patronul lui Dinamo Kiev îi promite sprijin total lui Mircea Lucescu

Căpitanul Sergiy Sydorchuk şi ceilalţi coechipieri ai săi au obţinut o victorie categorică în ultima etapă, impunându-se cu scorul de 3 – 0 în faţa penultimei clasate, Minaj, dar suporterii ucrainieni au scandat minute în şir „Lucescu, go away!”.

Nici patronul Igor Surkis nu a scăpat de criticile galeriei alb – albastre. Prezenţi în tribunele arenei „Olimpice” din Kiev, fanii ucrainieni au afişat un banner cu mesajul „Surkis, ruşinea lui Dinamo.”

Trupa lui „Il Luce” e în fruntea campionatului, la patru puncte avans de principala urmăritoare Şahtior Doneţk, iar joi urmează să se dueleze în Europa, cu spaniolii de la Villarreal. În componenţa „Submarinului galben” se regăseşte şi tânărul fundaş dreapta român, Andrei Raţiu. După ce a evoluat, sub formă de împrumut, pentru olandezii de la ADO Den Haag, apărătorul lateral de 22 de ani s-a întors la sfârşitul lunii ianuarie, la formaţia iberică.