Evenimentul Zilei > Actualitate > Patronul de la clinica stomatologică pretindea că e „ruda” fotbalistului Adrian Mutu! Copilul de 4 ani a murit. Anchetă EVZ
Patronul de la clinica stomatologică pretindea că e „ruda” fotbalistului Adrian Mutu! Copilul de 4 ani a murit. Anchetă EVZ

Patronul de la clinica stomatologică pretindea că e „ruda” fotbalistului Adrian Mutu! Copilul de 4 ani a murit. Anchetă EVZ

Copilul de 4 ani băgat în comă, în urma unei anestezii, a murit. Evz. ro a mers pe firul evenimentelor și a aflat detalii despre clinica stomatologică din Pitești.

UPDATE: Reacția lui Adrian Mutu, târât fără voie în scandalul Teddy Care: „Nu am nicio legătură cu acești oameni, nu îmi sunt rude! Transmit familiei sincere condoleanțe și îmi doresc ca cei vinovați să plătească!”

„E incredibil ce se poate scrie, nu știu cine este Alin Mutu, de rudă nici nu poate fi vorba! Cum să nu se verifice această informaţie? Este un subiect delicat, e vorba de moartea unui copil. E un incident regretabil și vreau să transmit condoleanțe familiei îndurerate, nu pot nici măcar să îmi imaginez ce este în sufletul părinților”, a transmis Adrain Mutu printr-un comunicat de presă.

Despre cum a ajuns Adrian Mutu în declarațiile anchetatorilor care analizează incidentul de la clinica Teddy Care, unde un copil de 4 ani a murit, vom relata în curând.  

Așa după cum a anunțat Ministerul Sănătății, clinica nu avea autorizațiile necesare pentru a efectua anestezii. Incidentul care s-a petrecut la Pitești nu poate fi pus, încă, în totalitate, în cârca clinicii Teddy Care. În afara faptului că nu aveau autorizație pentru a anestezia pacienți, culpa medicală nu a fost încă dovedită. Totodată, se nasc mai multe semne de întrebare vizavi de acest caz dramatic, care a lăsat o familie fără copil.

O sursă din cadrul Spitalului de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” ne descrie, prin puține cuvinte, drama familiei: „Vă imaginați ce e în sufletul acestei mame? Copilul probabil că a rugat-o să nu-l ducă la dentist, i-a spus că îi e frică… Vă imaginați ce e pe conștiința acestei femei, care și-a supus copilul unei intervenții crezând că îi face bine?”.

Alin Mutu, partenerul din umbră de la Teddy Care

Primul mare semn de întrebare

Deși în orice caz de acest gen, numele actorilor principali este vechiculat imediat, în acest caz toată lumea susține că nu știe nimic. Felul în care atât clinica, cât și alte surse au ascuns identitatea medicului stomatolog a cărui pacient a fost micuțul, a trezit mari suspiciuni.

Deci, cine e patronul? De ce nu a obținut autorizație pentru procedurile anestezice pe care le efectua? Cine este medicul stomatolog a cărui pacient a intrat în stop cardiorespirator și apoi a murit?

Răzvan Savu este implicat în afacerea Teddy Care. El are statut de fondator, conform unui articol mai vechi de pe site-ul clinicii.

EVZ a adresat aceste întrebări tuturor celor în măsură să răspundă, însă iată care au fost răspunsurile angajatului Teddy Care, delegat ca purtător de cuvânt în urma acestui incident:

„Nu vă putem spune numele medicului stomatolog. Dar vă putem spune cine este anestezistul: Dr Dinescu Adrian, medic primar anestezie și terapie intensivă”, a transmis Anca Argintaru, angajată Teddy Care.

De ce nu avea Teddy Care autorizație pentru a efectua astfel de anestezii? De ce a efectuat astfel de proceduri dacă nu avea dreptul conform legii?

Deși în comunicatul emis de Teddy Care după tragicul incident, care s-a petrecut luni, 10 februarie, nu se specifică mai nimic. PR-ul lor lasă impresia că s-au purtat profesionist și că n-ar avea vreo vină. Mai mult, aceștia susțin că doar atât vor să comunice, deci niciun detaliu în plus.

Răspusul oficial al purtătorului de cuvânt Teddy Care:

„Buna ziua, noi am dat declarațiile care au fost de dat. Până nu se termină ancheta începută de organele autorizate, nu mai facem nicio declarație. Vrem să respectăm și durerea părinților și o să păstrăm tăcerea pentru moment. Mulțumim!”, a comunicat acesta, pentru EVZ.RO. 

Cu toate că am insistant să luăm legătura cu patronul clinicii, niciuna dintre secretarele lui nu a dorit să ne facă legătura. Cel care apare ca fondator, Răzvan Savu, dentist de profesie, nu a revenit cu vreun telefon.

Surse sigure și de încredere, care se tem să-și dezvăluie indentitatea deoarece relațiile acestor afaceriști sunt „foarte sus puse”, dar care ne-au oferit declarații în scris, care pot fi probate oricând în fața instanței, susțin că „Alin Mutu, reprezentant legal al SC Medical Tours Company SRL din Galeriile Praxis, este un om de afaceri. Alin Mutu este rudă cu Adrian Mutu, celebrul fotbalist, care și el a contribuit la afacere. Răzvan Savu este fondatorul Teddy Care, alături de ruda fotbalistului. Cei doi parteneri înglobează mai multe afaceri comune printre care și această clinică, sub pălăria ”Medical Tour Company”.

EVZ a încercat să contacteze părțile implicate, însă, așa cum spuneam, mai departe de secretară/asistentă nu se poate trece. Totodată, cei de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) ne asigură că ei au reușit să ia declarațiile necesare anchetei care, acum, după starea agonizantă a copilului, sfârșită prin deces, și-a schimbat încadrarea de la „vătămare corporală din cuplă” la „ucidere din culpă”.

Rămâneți pe EVZ.ro pentru noi detalii EXCLUSIVE în această anchetă, care va dezvălui cum s-a construit un imperiu pe o simplă coincidență de nume!