„Dacă cineva crede că turiștii români mai au chef să se relaxeze printre schele și muncitori, se înșeală amarnic și nu este atent la faptul că există și alternativa altor destinații de litoral în afară de cel românesc”, scrie în comunicat.

„Dacă 1 Mai ne va găsi cu litoralul în paipanele, iar o să ne plângem că ne fug turiștii la bulgari, la greci sau la turci. Și va fi numai vina noastră. Suntem în capitalism, iar concurența își spune cuvântul. Dacă nu facem efortul ca ceea ce oferim să arate bine și îngrijit, iar turiștii să nu participe obligatoriu la eforturile de amenajare anuale, atunci vom suporta consecințele”, atrage atenția dan Matei Agaton, președintele FPTS.

Acesta spune că în funcție de prima impresie pe care și-o vor forma turiștii pe 1 mai, depinde evoluția întregului sezon estival.

„Revin cu îndemnul de a-i feri pe turiștii care vor alege litoralul românesc pentru mini-vacanța de 1 Mai de lehamitea lucrurilor pe jumătate terminate și de paragina șantierelor în desfășurare”, recomandă Dan Matei Agaton.