Patriarhul Daniel a donat, luni, din salariul său, suma de 10 000 de lei. Banii vor fi folosiţi pentru achiziționarea de materiale de protecție destinate voluntarilor care îi ajută în această perioadă pe cei afectaţi de coronavirus.

„Să arătăm iubire și solidaritate față de oamenii vârstnici, față de cei aflați în izolare sau în carantină, precum și grijă deosebită pentru sănătatea celor din jurul nostru”, este îndemnul Patriarhului.

Este important de reținut că banii nu se duc la medici, autorități sau fundații care încearcă să achiziționeze echipamente pentru spitale. În schimb, se duc la o platformă online creată de Biserica Ortodoxă Română, intitulată Ajută cu Bucurie.

De la începutul epidemiei de Coronavirus, atât Arhiepiscopia Bucureștilor, cât și majoritatea eparhiilor din Patriarhia Română participă la lupta împotriva răspândirii acestei boli mai întâi prin rugăciune și consiliere spirituală, apoi prin oferirea de spații pentru carantină, hrană celor izolați, sprijin divers pentru spitale în funcție de necesități.