Aceste probleme sunt legate de politica editorială TVR, dar și modul de funcționare a televiziunii publice. Prezentoarul își dorește componența noului CA din care fac parte persoane care au exercitat în trecut presiuni editoriale la adresa emisiunii Starea Nației să nu mai existe, comportamentului noului PDG Doina Gradea față de angajați să se schimbe, măsurile editoriale luate împotriva interesului public în privința mai multor producții de la TVR să se oprească, iar încercările de intimidare la adresa emisiunii Starea Nației. 

Pătraru a mai dezvăluit în emisiunea sa că în următoarea perioadă va prezenta telespectatorilor, pe alte canale și nu la TVR, rezultatele unei achete de presă făcută timp de mai bune de șase luni, din interiorul instituției. „Ancheta vizează subordonarea politică a TVR, amestecul brutal al conducerii în procesul editorial, cheltuirea fără discernământ și cu rea voință a banului public”, a spus Pătraru.

Iată câteva dintre declarațiile lui Dragoș Pătraru din miercuri seară. „„Mă știți, scandalagiu din fire. Așa mi-a spus astăzi doamna Doina Gradea, președintele director general al TVR, care m-a chemat la ordine după emisiunea de aseară. Mi s-a spus că se va face o analiză a modului în care a fost respectat contractul, că sunt scandalagiu, că asta e o formă de presiune la adresa conducerii, ca, de fapt, nu e vorba de niciun amestec editorial în emisiunea Starea Nației.”

„Știam că aici se va ajunge și tocmai pentru că știam mi-am luat toate măsurile să nu se mai spună că e vina noastră, că suntem noi nebuni și scandalagii.

Fac public următorul anunț: date fiind componența noului CA din care fac parte persoane care au exercitat în trecut presiuni editoriale la adresa noastră, a comportamentului noului PDG Doina Gradea față de angajați, măsurile editoriale luate împotriva interesului public în privința mai multor producții de la TVR, încercările de intimidare la adresa acestei emisiuni, noi cei de la Starea Nației, nu vom mai accepta să producem această emisiune aici după încheierea prezentului sezon, dacă lucrurile nu se vor schimba.

Nu facem muncă patriotică, departe de noi treaba asta, dar, spre deosebire de conducerea asta numită politi, noi am venit cu bani de acasă aici la TVR. Am investit aici aproape 50.000 de euro împreună cu prieteni și fani ai emisiunii, în birouri, decoruri, amenajări, tehnică. Facem emisiunea zilnică cu cea mai mare audiență la postul public și nu mai putem gira prin prezența noastră aici o echipă de conducere care nu dă doi bani pe interesul public.  

În perioada următoare veți afla – atenție! nu de aici de pe acest post – rezultatele unei anchete de presă făcută timp de mai bine de șase luni din interiorul unei instituții, cu probe, mărturii, acte, tot ce trebuie. Ancheta vizează subordonarea politică a TVR, amestecul brutal al conducerii în procesul editorial, cheltuirea fără discernământ și cu rea voință a banului public. Iar dacă se consideră că problema e tot la noi, asta e, ne vom căra acasă. 

De la ce s-a ajuns aici? Pentru că am zis ceva în emisiune despre un membru CA proaspăt numit. Că nu mi se pare normal să fie în Consiliul de Administrație o persoană care a făcut în trecut presiuni editoriale la adresa noastră. Este vorba despre domnul Cătălin Blebea, fost reprezentant UNPR în Consiliul de Administrație. Nu am găsit alte imagini în afară de acestea de la ieșirea din pușcărie a lui Adrian Năstase”, a spus Pătraru, conform Paginademedia.