Evenimentul Zilei > Justitie > Paște în zeghe pentru excentricii din PSD. Vor ciocni ouă în „beciul domnesc”
Paște în zeghe pentru excentricii din PSD. Vor ciocni ouă în „beciul domnesc”

Paște în zeghe pentru excentricii din PSD. Vor ciocni ouă în „beciul domnesc”

Darius Vâlcov, senatorul cu o colecție de tablouri celebre, și Radu Măzăre, primarul care își făcea vacanțele în Brazilia și insula Madagascar, vor sta câte aproape o lună în arest preventiv.

Radu Mazăre a primit, ieri, vestea tristă că va petrece Floriile și Paștele în spatele gratiilor. Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis să accepte solicitarea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) ca acesta să fie cercetat în arest. Cu toate acestea, vestea nu l-a luat prin surprindere pe primarul Constanței, care avea bagajele pregătite pentru a merge la temniță.

Ultimul „noroc”

În jurul orei 17.30, Mazăre a fost adus la sediul Inspectoratului de Poliție Constanța. El a fost ridicat, de către polițişti, dintr-un restaurant din centrul Constanței unde clienții îi urau mult noroc înainte de aflarea deciziei.

Nu a opus rezistență, ba chiar a zâmbit. Primarul va fi încarcerat, deocamdată, în arestul IPJ Constanța, urmând ca, astăzi, să se decidă dacă va fi, sau nu, transferat la București.


FOTO: Iubitor al vacanțelor în locuri exotice, Radu Mazăre va vizita de Florii și de Paște celula din arestul preventiv FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚUPotrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul afaceristului Sorin Strutinsky, a solicitat și a primit circa două milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale. În schimbul banilor, primarul a promis facilitarea emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte.

Arest în numele lui Picasso

Fostul ministru al Finanțelor, senatorul PSD Darius Vâlcov, a ajuns, ieri, în jurul orei 18.15, în arestul Inspectoratului General al Poliției Române. Asta, după ce judecătorii ICCJ au decis să aprobe contestația DNA și să impună arestul preveniv de 23 de zile în dosarul în care este acuzat de mită și trafic de influență. Procurorii susțin că Vâlcov, ca primar al Slatinei, a primit o mită de patru milioane de lei de la omul de afaceri Theodor Barna, pentru a-i oferi contracte publice. Din șpagă, parlamentarul și-a cumpărat peste o sută de tablouri, unele semnate de Pablo Picasso, Andy Warhol și Rene Renoir.