Evenimentul Zilei > Actualitate > Pașii ce au dus spre infarctul lui Stelian Tănase
Pașii ce au dus spre infarctul lui Stelian Tănase

Pașii ce au dus spre infarctul lui Stelian Tănase

Cu doar câteva ore înainte de a chema salvarea, şeful TVR a postat pe blog un articol trist despre România.

În câteva zile, Stelian Tănase s-ar putea întoarce acasă, spun, optimişti, specialiștii cardiologi. Directorul interimar al TVR a suferit un infarct chiar în Noaptea de Înviere. Problemele cardiace par să fi fost provocate de vestea că PSD intenționează să îl susțină ca președinte al Consiliului de Administrație pe Claudiu Brînzan, deși şeful TVR era convins de ajutorul premierului Ponta. Cu doar câteva ore înainte de internarea la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu“, din Capitală, Tănase a postat un articol pe blogul său: „Nu va fi niciun miracol”. „România e o ţară croită strîmb. Politicienii şi afaceriştii aferenţi au nevoie doar de sudoarea noastră, de lacrimile noastre, de nopţile nedormite, şi uneori, de votul nostru”, constata scriitorul.

Ce vrea PSD

„Claudiu Brânzan era mai demult în carțile PSD”, a confirmat o sursă din anturajul politicianului. Printre problemele de care s-a lovit șeful TVR: scandalurile, faptul că s-a lansat în afirmații precum insolvență, faliment, mărirea taxei TVR, dar și că sindicatele au spus că vor acționa în judecată televiziunea.

Ce spun medicii

Sâmbătă noaptea, Stelian Tănase a ajuns într-o jumătate de oră în operație, unde i s-a aplicat un stent. Dr. Dan Deleanu, șeful secției de cateterism cardiac de la Fundeni și fost Președinte al Societății de Cardiologie a explicat pentru EVZ: „Cu cât se intervine mai repede, cu atât recuperarea miocardului e mai rapidă. Cu anumite precauții de tratament, mulți pacienți revin la o activitate relativ normală. Dacă se face revascularizarea chiar în prima oră, recuperarea poate fi aproape totală”.

Cine este Claudiu Brînzan

Propunerea PSD în Consiliul de Administraţie al TVR a obținut, în 1991, atestatul de ziarist profesionist în cadrul Asociației Ziariștilor Profesioniști din România. În 2002, Brînzan a absolvit cursul de Management Economic și a îndeplinit funcţia de purtător de cuvânt al partidului, întâi la organizaţia municipală Galați, ulterior la cea judeţeană. Fost purtător de cuvânt al premierului Adrian Năstase, el a fost numit consul la Los Angeles. În 2009, el a fost prefect al județului Galați, iar din 2012 membru în CA al TVR.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: