Potrivit dailymail.co.uk, cei doi teroriști ar fi sosit în Grecia luna trecută. Amprentele relevă faptul că au intrat în Grecia ca și refugiați sirieni. Unul dintre ei – care s-a aruncat în aer lângă Stade de France – a fost identificat de presa din Serbia drept Ahmed Almuhamed, în vârstă de 25 de ani. Acesta a ajuns pe teritoriul Europei prin insula Leros, la data de 3 octombrie, scrie publicația Blic. Pe 7 octombrie, Almuhamed a trecut granița Macedoniei cu Serbia la Miratovce și a depus o cerere de azil la Presevo înainte de a-și continua drumul. A mers apoi prin Croația și ulterior prin Austria.

Ministrul adjunct de Interne din Grecia, Nikos Toscas, precizează că teroristul kamikaze a fost indentificat ”potrivit normelor Uniunii Europene în momentul în care a pătruns pe teritoriul Greciei”. Reprezentantul Greciei nu știe însă dacă documentele bărbatului au mai fost însă verificate pe parcursul deplasării sale.  

Potrivit ultimul bilanţ al victimelor atentatelor de vineri seară din Paris, 129 de persoane au murit şi 352 sunt rănite, dintre care 99 în stare critică. Potrivit procurorului din Paris, atacurile au fost comise de trei echipe de terorişti foarte bine coordonate. Șase dintre teroriști, executanți ai unei operațiuni revendicate de grupul de teroare Statul Islamic, au detonat centurile explozive pe care le aveau asupra lor iar un al șaptelea  fost lichidat de forțele de intervenție franceze.