Pasagerii unei curse aeriene, obligaţi de piloţi să plătească 24.000 de lire pentru a ajunge acasă | VIDEO

Pasagerii unei curse aeriene, obligaţi de piloţi să plătească 24.000 de lire pentru a ajunge acasă | VIDEO

Pasagerii unei curse aeriene India - Marea Britanie au fost nevoiţi să strângă 24.000 de lire pentru ca avionul să decoleze.

În timpul escalei la Viena (Austria), înainte de a continua zborul pentru a ajunge la Birmingham (Marea Britanie), unul dintre membrii echipajului a transmis pasagerilor că dacă dorescă să ajungă acasă trebuie să plătească.

"Avem nevoie de nişte bani pentru a plăti combustibilul, aeroportul şi ceea ce mai trebuie. Dacă vreţi să ajungeţi la Birmingham trebuie să plătiţi. Nu există altă soluţie".

Pasagerii au aflat, astfel, că pentru a ajunge la destinaţie trebuie să plătească 24.000 de lire, bani cash.

Ne puteți urmări și pe Google News

Una dintre pasagere a declarat pentru NBC News că a fost nevoită să dea tot ce avea în portofel, aproape 130 de lire. Însoţită de fetiţa ei în vârstă de doi ani, pasagera a mai spus că pentru copil nu a mai fost să plătească, întrucât echipajul a "oferit" gratuitate pentru minorii sub doi ani.

Femeia a mai spus că dacă nu aveau bani în portofel, echipajul urma să escorteze, câte o persoană pe rând, până la un bancomat din incinta aeroportului. Întrebată de ce a ales să plătească şi nu s-a împotrivit acestui abuz, pasagera a spus că se afla pe drum de aproape patru zile şi nu îşi dorea decât să ajungă înapoi acasă.

Şanse minime de a-şi recupera banii

Imediat după ce au ajuns la Birmingham, aproape toţi pasagerii cursei s-au dus la sediul agenţiei de unde au cumpărat biletele, pentru a cere o explicaţie.

Jurnaliştii de la NBC News au încercat să discute cu proprietarul agenţiei, dar acesta plecase. Angajaţii lui au trebuit să facă faţă valului de persoane nemulţumite. Pasagerii au încercat să-şi recupereze banii, dar reprezentanţii agenţiei le-au spus că acest lucru este imposibil. Pe de altă parte, însă, directorul de pasageri ai companiei Comtel Air, cea care a operat zborul, a spus că fiecare pasager va primi banii pe care i-au dat la Viena. Este posibil ca pasagerii ghinionişti să aştepte chiar şi câteva luni.

Un reprezentant al companiei aeriene Comtel, de pe aeroportul din Viena, a precizat că pilotul nu a avut de ales, întrucât banii care trebuiau să ajungă pentru achitarea combustibilului, a taxelor de aeroport şi a altor costuri pe care orice companie le suportă atunci când aterizează pe aeroportul din Viena, nu fuseseră trimişi. În aceste condiţii, singura sursă de bani a reprezentat-o portofelele celor câtorva zeci de pasageri.

<object id="msnbc351fd4" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=10,0,0,0" height="245" width="420"><param name="movie" value="http://www.msnbc.msn.com/id/32545640" /><param name="FlashVars" value="launch=45335387&width=420&height=245" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="wmode" value="transparent" /><embed name="msnbc351fd4" src="http://www.msnbc.msn.com/id/32545640" flashvars="launch=45335387&width=420&height=245" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" height="245" width="420"></embed></object>

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy