Evenimentul Zilei > International > Partidul lui Erdogan îşi strigă victoria pe străzile Turciei. Alegerile legislative, câştigate de AKP
Partidul lui Erdogan îşi strigă victoria pe străzile Turciei. Alegerile legislative, câştigate de AKP

Partidul lui Erdogan îşi strigă victoria pe străzile Turciei. Alegerile legislative, câştigate de AKP

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan a câştigat detaşat alegerile legislative cruciale organizate duminică în Turcia, conform primelor rezultate parţiale publicate de televiziunile de ştiri locale, relatează AFP şi Reuters.

După numărarea a 52% din buletinele de vot, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării a obţinut 51,8% din voturi, potrivit canalelor NTV şi CNN-Turk, şi pare în măsură să recâştige majoritatea absolută în parlament pierdută în urmă cu cinci luni, scrie Agerpres.

Partidul Republican al Poporului (CHP, social-democrat) se află pe locul al doilea, cu 22,1% din voturi, urmat de Partidul Democratic al Poporului (HDP, prokurd), cu 11,4% din voturi, cu procente semnificativ mai mici decât cele obţinute pe 7 iunie.

Surpriza a venit însă din partea Partidului Acţiunii Naţionaliste (MHP, de dreapta), cu 11,2% din voturi, înregistrând o scădere cu cinci procente faţă de precedentul scrutin.

Un oficial AKP a declarat că se aşteaptă ca partidul să obţină la final circa 45-46% din voturi.

Cu toate acestea, rezultatele s-ar putea schimba semnificativ în condiţiile în care numărarea buletinelor de vot nu s-a încheiat în cele mai mari oraşe din Turcia.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: