Evenimentul Zilei > Actualitate > Partidele din Coaliție, lovite dur de pandemie. Ultimele cifre de la Avangarde
Partidele din Coaliție, lovite dur de pandemie. Ultimele cifre de la Avangarde

Partidele din Coaliție, lovite dur de pandemie. Ultimele cifre de la Avangarde

Numeroasele probleme puse în primul rând de pandemie au erodat Coaliția de guvernare, care scade în intenția de vot a populației.

Partidele aflat în Coaliția de guvernare scad în ceea ce privește intenția de vot a cetățenilor. Asta arată ultimul sondaj de opinie realizat de Avangarde. Cercetarea se bazează pe intervalul septembrie 2020 – martie 2021 timp în care mulți cetățeni au ajuns la concluzia că țara merge într-o direcție greșită. Din luna noiembrie a anului trecut până în martie anul curent, numărul celor nemulțumiți a crescut cu șase procente.

Românii considerau că țara se îndreaptă în direcția greșită în proporție de:

– 73% în noiembrie 2020
– 69% în decembrie 2020
– 73% în ianuarie 2021
– 79% în martie 2021

În acest sondaj, prezentat la Antena 3, procentele partidelor au oscilat astfel:

Lună/Partid Septembrie 2020 Ianuarie 2021 Martie 2021
PNL 25,18% 24% 24%
USR 15,37% 16% 15%
PSD 28,90% 34% 34%

Cât timp președintele va dori un „guvernul său” al său, mă îndoiesc că va fi posibil un guvern de uniune națională, măcar pe un proiect foarte clar, de depășire a crizei sanitare şi, după aceea eventual, alegeri anticipate. Depinde foarte mult de poziția PSD.

După cum știți, e suficient ca PSD să stea în opoziție și crește de la o lună la alta fără să i se impună să facă ceva. N-are multe instrumente la îndemână, cu excepția moțiunilor de cenzură. Cred că ar fi destul de riscant, ar pierde punctele acumulate ușor dacă ar intra într-un guvern de uniune națională”, a spus sociologul Marius Pieleanu.

Și la nivelul Capitalei, Coaliția are probleme, conform unui sondaj din luna martie

Altfel, la finalul lunii martie, un sondaj realizat de CURS, în București, arăta că la nivelul Capitalei  actuala coaliție de guvernare nu ar reuși să mai facă majoritatea. 63% dintre bucureșteni considerau că orașul se îndreaptă într-o direcție greșită. În timp ce 29% erau de părere că direcția este una bună. De asemenea, 66% dintre bucureșteni considerau că România se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce doar 30% considerau că direcția este una bună în această perioadă plin de probleme.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.