Evenimentul Zilei > Politica > Coaliția de guvernare, la un pas de colaps. Orban e foc și pară. „Nu cred ca voi putea să mai tac”
Coaliția de guvernare, la un pas de colaps. Orban e foc și pară. „Nu cred ca voi putea să mai tac”

Coaliția de guvernare, la un pas de colaps. Orban e foc și pară. „Nu cred ca voi putea să mai tac”

Conflictele se țin lanț în coaliția de guvernare. Claudiu Năsui, ministrul Economiei, și Stelian Ion, ministrul Justiției, sunt aspru criticați de liberali.

Soarta coaliției de guvernare pare să atârne de un fir de ață. Conflictele dintre PNL și USR se intensifică pe zi ce trece, liberalii nefiind mulțumiți de activitatea ministerelor conduse de USR-PLUS. Dacă până acum ținta nemulțumirilor era Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, liberalii și-au ”mutat” criticile către Stelian Ion, cel care conduce Ministerul Justiției, și Claudiu Năsui, ministrul Economiei.

Marți, în ședința Biroului Executiv Național al PNL, Ludovic Orban, liderul liberalilor, le-a spus colegilor săi că face mari eforturi pentru a nu da declarații cu privire la activitatea ministerelor conduse de USR-PLUS, transmit jurnaliștii de la Digi24.

Potrivit sursei citate, în ceea ce privește activitatea lui Stelian Ion, cei din PNL sunt sunt deranjați de faptul că acesta nu s-a consultat cu liderii referitor la proiectul de modificare a legilor justiției.

„Nu a existat nicio minimă consultare cu președintele României.”, le-ar fi spus Orban colegilor din partid. „În al doilea rând, nu poate să fie un proiect de lege a lui Stelian Ion, sau două, trei proiecte ale lui Stelian Ion. Ele trebuie să fie ale Guvernului, după o consultare în Coaliție”, și-a mai exprimat nemulțumirea președintele PNL.

Și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a declarat nemulțumit de modul în care procedează ministrul Justiției. „Transferul Poliției judiciare către Parchete, undeva la 28.000 de polițiști, e imposibilă ar duce la destructurarea Poliției Române. Avem 48.000 de polițiști, nici nu are cum să îi preia din punct de vedere logistic, ce scrie în programul de guvernare e imposibil de pus în practică”, le-a spus Bode colegilor de partid în ședința PNL.

Nici Claudiu Năsui, ministrul Economiei, nu a scăpat de criticile colegilor din coaliție. Concret, ministrul de la USR-PLUS a fost criticat pentru faptul că întârzie plățile pentru Măsura 2. „La un moment dat nu cred ca voi putea să mai tac”, le-ar fi spus Orban colegilor din Biroul Național.