Evenimentul Zilei > Politica > Emoții pentru ministrul Agriculturii. Camera Deputaților votează moțiunea simplă a PSD
Emoții pentru ministrul Agriculturii. Camera Deputaților votează moțiunea simplă a PSD

Emoții pentru ministrul Agriculturii. Camera Deputaților votează moțiunea simplă a PSD

Emoții pentru ministrul Agriculturii, Adrian Oros, dat fiind că în cursul zilei de astăzi Camera Deputaților votează moțiunea simplă inițiată de PSD împotriva sa.

Camera Deputaţilor dă un vot, în ședința de plen de miercuri, 31 martie, începând cu ora 12.30, pe o moţiune simplă a PSD împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Aceasta este intitulată „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian-Nechita OROS!”.

Discuțiile pe această moțiune simplă s-a defășurat în ședința de luni, cu acuzații și replici de o parte și de alta, atât dinspre Putere, cât și dinspre Opoziție.

Adrian Oros a afirmat că PSD este cel care a călărit agricultura României timp de 22 de ani şi a distrus-o. Iar acum, susține ministrul liberal, se așteaptă ca el să facă minuni, după doar un an şi jumătate de guvernare.

„Acum, precum lupii îmbrăcaţi în blană de oaie, pentru că tot vă place subiectul, vorbiţi despre problemele agriculturii acumulate în ultimii 30 de ani, agricultură pe care PSD a pus-o pe butuci şi aşteaptă ca noi, ca eu, să facem minuni într-un an şi jumătate, an de criză sanitară, lovit de fenomene meteo nefavorabile”, a explicat ministrul Agriculturii.

În schimb, deputatul PSD Daniel Suciu l-a ironizat pe ministrului Agriculturii făcând referire la masca de protecție sanitară pe care o purta.

„În ciuda suferinţelor, protestelor, toţi fermierii apreciază că sunteţi asortat cu mască şi batistuţă, dar batistuţa călcată în patru colţuri nu este despre agricultură şi despre ţăranii români”, a spus deputatul PSD.

Ce conține moțiunea simplă

PSD îi reproşează ministrului Agriculturii că după 17 luni de guvernare nu a învăţat nimic, iar agricultura traversează cea mai neagră perioadă. Acest lucru, se arată în moțiune, nu a fost cauzat de pandemie și de secetă, ci de incompetența ministrului liberal.

De asemenea, social-democraţii îi reproşează lui Adrian Oros că în campania electorală a susţinut că plăteşte despăgubirile către fermieri. Până acum, se arată în document, nu au fost alocaţi banii necesari. Mai mult, susțin social democrații, chiar ministrul Agriculturii a votat împotriva amendamentului prin care erau asigurate sumele necesare.

PSD îi mai cere ministrului Agriculturii să legifereze pentru fermierii români, nu pentru cei străini. În moțiune, Adrian Oros este acuzat că prin modificarea legii care vizează vânzarea terenurilor agricole în extravilan vrea să vândă bucată cu bucată terenul rămas în proprietatea românilor.

Aceasta este a treia moţiune simplă iniţiată de PSD, după cele la adresa ministrului Economiei Claudiu Năsui şi ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, ambele respinse de Parlament.