La Pont-de-Beauvoisin, în Savoia, conducătoarea auto care îşi ducea fiica la medic a fost cuprinsă de panică când manifestanţii au început să lovească în maşina în care se aflau. Femeia a forţat trecerea prin mulțime, lovind o altă femeie, care se afla între manifestanți, a precizat ministrul.

Protestul, care a fost unul spontan, a avut loc împotriva creşterii taxelor pe carburant. De asemenea, astfel de manifestații au avut loc și în alte părți ale Franței.

Femeia ucisă era în vârstă de circa 50 de ani, a mai precizat Ministerul de Interne.

Șoferiţa a fost preluată de poliție și plasată în arest preventiv.

“Am fost anunţat că şi la Sélestat (departamentul Bas-Rhin) a avut loc un accident cu consecinţe grave, dar victima nu a murit”, a adăugat ministrul, la finalul unei reuniuni de tip videoconferinţă cu toţi prefecţii, adăugând că nivelul de îngrijorare al autorităților franceze este maxim. “Dreptul de a manifesta este esenţial în această ţară, trebuie să-l protejăm, dar trebuie să facem şi în aşa fel încât o organizare minimală a manifestaţiilor să evite genul acesta de dramă”, a mai declarat ministrul de interne francez, citat de Agerpres.

Te-ar putea interesa și: