Au luat contact pentru prima dată acum un an, în luna martie, când Ștefan Mandachi a construit primul metru de autostradă din Moldova. Victor Ciutacu, la acel moment, a criticat dur acțiunea afaceristului, întrebându-se dacă nu cumva „există și alte interese în spatele acestei povești frumos vândută”.

Acum, în plină pandemie de Coronavirus, când resursele sunt din ce în ce mai puține, Ștefan a pornit o nouă inițiativă în care și-a propus să strângă 100.000 de euro în zece zile pentru a construi 3 secții de pneumologie la Suceava, Fălticeni și Rădăuți.

În această cursă i s-a alăturat și Victor Ciutacu care a postat pe Youtube un filmuleț în care îi răspunde afaceristului.

„Nu cred, cât se poate de sincer, că resursele de generozitate ale poporului român mai sunt valabile. A trecut sărbătoarea, Paștele, am fost mai buni, mai darnici, mai impresionați de drama celor loviți de Coronavirus, am serioase îndoieli că o să reușești să-ți atingi următorul target”, a declarat Ciutacu în videoclip.

„Fii atent, Victor. Facem pariu că strângem 100.000 de euro în 10 zile?”, i-a răspuns afaceristul.

„Nu știu dacă ești în stare, dar dacă te prinzi, dă-i bătaie. Hai la treabă”, a replicat prezentatorul TV.

„Dacă nu strângem suma asta, eu merg de la Suceava la Fălticeni pe jos. Dar dacă reușim s-o strângem, tu îți lași mustață o lună de zile, faci școala de șoferi, îți iei permisul de conducere ca să poți să circuli pe autostrada de un metru șî tu”. Aceasta este provocarea lansată de Ștefan Mandachi.

Ulterior, pentru a-și promova și mai mult videoclipul, Victor Ciutacu a făcut următoarea postare pe Facebook.

„Ne certăm și ne provocăm reciproc pe-o sută de mii de euro. Pentru Suceava, ca să-nvie din morți. Că tot Bucovina era lerusalimul României. Dacă voi vreți neapărat să mă vedeți cu mustață, cioc sau la volan, pe centimetrii mei de autostradă, ajutați-l pe moldovean să-și facă talentul. Dacă nu vă mai ține punga sau v-a lăsat generozitatea pe jantă, maratonul se mută la Fălticeni. Contorizarea începe de mâine și durează IO (zece) zile”, se arată în postarea lui Ciutacu.