Dacă e să ne luăm după rezultatele ultimelor studii în domeniu, femeile care se simt împlinite şi fericite tocmai ar putea avea un motiv de invidie pentru cele care suferă des de depresii. Se pare că deşi sunt nefericite, reprezentatele sexului frumos care suferă mici probleme psihice ştiu să profite mult mai intens de beneficiile unei partide de dragoste.
Conform datelor unui studiu realizat de către membrii unei instituţii medicale din Marea Britanie, citate de intimatemedicine.com, femeile care suferă de depresie fac sex cu 30% mai mult decât femeile cu o stare psihică normală.
Cercetătorii au analizat date provenind atât de la femei care sufereau de depresii în stadii mai puternice sau mai slabe, cât şi de la femei normale. Ei au luat în considerare în analiza lor şi date cum ar fi dacă acestea erau sau nu căsătorite, frecvenţa săruturilor de care au parte şi, evident, a partidelor de sex.
Femeile depresive folosesc sexul pe post de … medicament
Oamenii de ştiinţă susţin că femeile care suferă de depresie simt nevoia unei activităţi sexuale intense tocmai pentru că folosesc activitatea lor erotică pe post de medicament. Este cunoscut faptul că sexul dă încredere de sine, ceea ce au nevoie femeile aflate în depresie.
Interesant este faptul că cele care au depresie schimbă partenerii mult mai des ca celălalte şi au mult mai multe relaţii de o singură noapte, neimplicându-se sentimental cu doar încercând să profite de beneficiile sexului.
Abstinența sexuală dă naștere frustrării
Sabura Allen, unul dintre membrii echipei de cercetare, a declarat că “rezultatele indică faptul că femeile depresive fac mai mult sex deoarece îl folosesc pe post de tratament bolii lor. Cei care suferă de depresie se simt în general nesiguri atunci când vine vorba să se implice într-o relaţie, aşa că rezolvarea rămâne aventura de o noapte. Cu toate astea, sexul este de ajutor pentru femeile depresive".
Unele studii mai vechi care au analizat comportamentele umane atunci când există perioade mari de abstinenţă sexuală au arătat că furia, frustrarea, îndoiala şi alte asemenea comportamente ies la iveală în lipsa activităţii sexuale.

Sursă: Intimate Medicine

CITIȚI ȘI:

  • 8 lucruri despre penis de care habar n-aveai
  • 5 poziții sexuale pe care trebuie neaparat să le încerci
  • 10 secrete în materie de sex pe care bărbații nu le recunosc
  • Poate fi considerat sexul pe internet infidelitate?