Evenimentul Zilei > Actualitate > Unde va avea loc Parada de 1 Decembrie. Anunţul făcut de Gabriela Firea, primarul general al Capitalei
Unde va avea loc Parada de 1 Decembrie. Anunţul făcut de Gabriela Firea, primarul general al Capitalei

Unde va avea loc Parada de 1 Decembrie. Anunţul făcut de Gabriela Firea, primarul general al Capitalei

Lucrările de consolidare, restaurare şi conservare la Arcul de Triumf vor fi încheiate până pe 25 noiembrie

Arcul de Triumf va fi gata pentru parade de Ziua Naţională, a anunţat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, după ce a vizitat şantierul acestui obiectiv

„Avem garanţia din partea constructorului că lucrarea se va încheia maximum pe 25 noiembrie, astfel încât – aşa cum am discutat cu reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale – cu trei zile înainte de defilare să se poată face pregătirile în această zonă. Nu mai este niciun motiv acum ca acest obiectiv să nu fie finalizat, pentru că am semnat şi actele adiţionale necesare, am făcut şi toate plăţile restante, am mediat conflictele care au apărut de-a lungul anilor între constructor, proiectant şi consultant. Lucrarea este aproape de finalizare, toate finisajele se vor face în această perioadă şi intenţia este clară, aceea ca oricine să poată vizita Arcul de Triumf", a precizat edilul general. 

Gabriela Firea a declarat că Administraţia Străzilor va amenaja treceri pietonale şi semafoare, astfel încât obiectivul să poată fi dat circuitului turistic. Ea a menţionat că Arcul de Triumf a fost consolidat cu ajutorul finanţării europene oferite prin Programul Operaţional Regional – axa Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului. Din suma totală de 6,6 milioane de euro, doar 5 milioane s-au dovedit a fi eligibili, restul urmând să fi acoperit de municipalitate. În plus, Primăria Capitalei a plătit aproape un milion de euro pentru finalizarea acestor lucrări, ceea ce a dus costul total al lucrărilor la 7,6 milioane de euro. 

Firea a declarat că, în urma consolidării, Arcul de Triumf va rezista la un cutremur de peste 8 grade. Izolatorii antiseismici au trebuit să fie omologaţi în Europa, iar procedeul a fost unul mai îndelungat, a menţionat primarul general.