Evenimentul Zilei > International > Papa, PREVIZIUNI SUMBRE despre UE. Care e SALVAREA, în viziunea Suveranului Pontif
Papa, PREVIZIUNI SUMBRE despre UE. Care e SALVAREA, în viziunea Suveranului Pontif

Papa, PREVIZIUNI SUMBRE despre UE. Care e SALVAREA, în viziunea Suveranului Pontif

Papa a avertizat, vineri, în fața celor 27 de lideri ai UE, că Europa "riscă să moară" dacă nu regăsește idealurile părinților fondatori, ca "solidaritatea", transmite AFP, citat de Agerpres.

Cu o zi înainte de evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, Papa a spus că Europa trebuie să arate în continuare "un drum de urmat".

 

"Orice corp care pierde sensul drumului său, orice corp căruia îi lipsește privirea spre înainte suferă mai întâi o regresie și în final riscă să moară", a mai spus Pontiful.

 

"Dacă unul suferă, toți suferă. Așa că, astăzi, și noi plângem alături de Marea Britanie victimele atentatului care a lovit Londra în urmă cu două zile".

 

"Europa își regăsește speranța atunci când nu se închide în teamă și falsă securitate", a mai spus Papa.

Cu ocazia semnării tratatelor fondatoare ale Comunității Economice Europene în urmă cu 60 de ani, "importanța de a acționa pentru o Europă unită și deschisă era foarte clară", a subliniat suveranul pontif, reamintind durerea resimțită de Europa pentru a dărâma zidul care o despărțea în două.

 

Papa Francisc a reamintit nevoia de "a dialoga" cu sutele de mii de migranți care ajung în UE.

 

Pontiful a mai spus că Europa trebuie să se gândească și la tineri — oferindu-le "serioase perspective de educație, reale posibilități de inserție în pe piața muncii"—, precum și la familie — "prima și fundamentala celulă a societății".

 

În viziunea Papei, Europa trebuie, totodată, "să garanteze posibilitatea de a avea copii, fără teama de a nu-i putea întreține" și să apere viața".