O nouă biografie a fostului papă Benedict al XVI-lea, care a demisionat în 2013, a fost lansată luni şi încearcă să prezinte în faţa cititorilor puterea şi umanismul său.

Însă comentariile lui despre sexualitate şi conflictul său cu teologii catolici liberali vor provoca cel mai probabil noi controverse legate de acest prelat, acuzat în anumite cercuri că ar acţiona ca „un papă din umbră”, informează Agerpres.

Capitolele finale din voluminoasa nouă biografie a lui Benedict al XVI-lea, care s-a retras din activitate în urmă cu şapte ani, sunt cele mai incisive.

Sexualitatea, avorturile şi cercetările genetice

Intervievat de scriitorul Peter Seewald, papa emerit Joseph Ratzinger prezintă în noul volum puncte de vedere aflate într-o opoziţie flagrantă cu tendinţele moderne din societate care vizează sexualitatea, avorturile şi cercetările genetice asupra celulelor umane.

„În urmă cu 100 de ani toată lumea ar fi considerat absurd să se vorbească despre căsătoriile homosexuale. Astăzi, orice persoană care se opune acestor căsătorii este excomunicată social”, a declarat fostul papă, care a încălcat la rândul său convenţiile, atunci când a ales să demisioneze în 2013.

„Acelaşi principiu se aplică şi pentru avorturi şi pentru producerea de oameni în laborator”, a adăugat prelatul în vârstă de 93 de ani, care şi-a exprimat „teama faţă de puterea spirituală a lui Anticrist”.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric