"Este teama care ne face să ne bâjbâim", a spus Papa Francisc, numind zidul de frontieră o "nebunie".  Comentariile Pontifului vin în aceeași zi în care președintele Trump a declarat că Partidului Republican va construi zidul pentru a reduce criminalitatea pe teritoriul Statelor Unite.

Teamintim că ăapa Francisc a fost un critic deschis față de poziția lui Donald Trump privind imigrația de când și-a anunțat prima dată candidatura. În timpul campaniei din 2016, Francisc a arătat mai mult ostilitate față de candidatul care promitea o agendă pro-viață / pro-religioasă decât a făcut-o faţă de Hillary Clinton cu "pro-avortul". La un moment dat, Papa a sugerat că președintele Trump nu este chiar creștin pentru că dorește să construiască pereți.

"O persoană care se gândește numai la ziduri, oriunde ar fi, și nu la construirea de poduri, nu este creștină, nu este în Evanghelie", a spus Papa Francis despre politicile președintelui Trump. 

În același discurs, potrivit reuters, Papa Francis s-a concentrat asupra modului în care națiunile trebuie să promoveze virtutea de a primi străini: "Trebuie să înveți, să ajuți străinul și să oferiți toate posibilitățile națiunilor care au totul sau suficient să folosească aceste patru cuvinte pe care le-ați spus. Cum să salut un străin".  O astfel de politică, spune Papa Francis, este un bine social deoarece migranții "construiesc o țară".