Evenimentul Zilei > Social > Ce a transmis Papa Francisc românilor
Ce a transmis Papa Francisc românilor

Ce a transmis Papa Francisc românilor

Papa Francisc a exprimat mulțumiri și aprecieri delegaţiei din România care a fost prezentă ieri la Vatican. Totodată a dorit să transmită faptul că așteaptă cu nerăbdare să vină în România.

La audiența generală de miercuri a papei Francisc a fost prezentă o delegație din România din care au făcut parte Laura Elena Chiorean, secretar general al Ministerului Afacerilor Externe al României și vicepreședinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România,  Cristina Popescu, director general al Romfilatelia împreună cu alți reprezentanți ai acestei instituții, notează vaticannews.

Papa a trecut și a salutat delegația română, prilej cu care reprezentanții Romfilatelia și cei ai Oficiului Filatelic și Numismatic de la Vatican i-au prezentat Sfântului Părinte macheta emisiunii filatelice comune România-Vatican dedicată călătoriei apostolice a Sanctității Sale Papa Francisc în România, care va fi pusă în circulație pe 31 mai 2019, prima zi a vizitei apostolice.

Papa Francisc, nerăbdător să vină în România

Papa Francisc a exprimat mulțumiri și aprecieri pentru această inițiativă și a transmis faptul că așteaptă cu nerăbdare să vină în România. Totodată i s-a spus Sfântului Părinte că este așteptat cu nerăbdare în România vorbindu-i-se şi despre responsabilitatea cu care autoritățile române pregătesc vizita apostolică.  

Cu aceeași ocazie, ”Papa Francisc a salutat "Cvartetul Transilvan" și a binecuvântat vioara lui George Enescu”. În seara zilei de 22 mai 2019 a avut loc un Concert de Gală susținut de Cvartetul Transilvan în onoarea călătoriei apostolice a Papei Francisc în România, organizat de Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun în cunoscuta Biserică ”Trinità dei Monti” din centrul istoric al Romei, având ca invitați reprezentanți ai Sfântului Scaun și ai Corpului diplomatic, mai notează sursa menţionată.