Evenimentul Zilei > International > Papa Francisc apără Islamul: A-l pune pe picior de egalitate cu terorismul, este o glumă
Papa Francisc apără Islamul: A-l pune pe picior de egalitate cu terorismul, este o glumă

Papa Francisc apără Islamul: A-l pune pe picior de egalitate cu terorismul, este o glumă

Papa a confirmat inexactitatea egalităţii dintre terorism şi Islam. Pentru pontiful argentinian, egalitatea în problema respectivă este o glumă spunând că: religiile, pe scurt, sunt şi un instrument de pace, în timp ce terorismul n-are nimic comun cu confesiunea islamică.

A fost un interviu-fluviu pentru L'Eco din Bergamo, de-a lungul căruia Papa a reconfirmat viziunea sa asupra lumii. Printre acestea a denumit ''glumă'' faptul că religia islamică şi fundamentalismul s-ar afla pe picior de egalitate. ''O fi în gura tuturor, dar asta e o  minciună, e vorba de ignoranţă''. Sarcina fundamentală a religiilor potrivit Papei e aceea '' de a promova cultura întâlnirilor, împreună cu promovarea unei adevărate educaţii pentru a crea comportamente de responsabilitate''. Religiile, pe scurt, sunt şi un instrument de pace, în timp ce terorismul n-are nimic comun cu confesiunea islamică.

Papa Bergoglio s-a referit şi la tema imigraţiei

''Situaţia internaţională e complexă, dar, în orice caz, sunt convins că zidurile se înalţă de teama de a nu vedea suferinţa fratelui tău care poate deranja, ele se înalţă când de fapt ar trebui dărâmate''. ''A înălţa un zid e ca şi cum ţi-ai închide propria inimă, ca şi cum ai îngropa-o într-un mormânt. Nu e o chestiune de generozitate sau de solidarietate. Trebuie o altă mentalitate, să educăm următoarele generaţii să se gândească la o singură familie, cea umană, o comunitate fără graniţe'', a mai spus Papa Francisc.

Sfântul Părinte, potrivit ilgiornale.it a abordat şi alte chestiuni importante: drama tinerilor de astăzi, inegalităţile, corporaţiile care înfurie ambientul ecleziastic. În interviu găsim un Papa Francisc care confirmă gândurile sale: terorismul, spunea el în 2016 ''creşte atunci când nu există altă opţiune, în timp ce în centrul economiei mondiale este banul, iar aceasta alungă minunea creaţiei…''.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.