Evenimentul Zilei > EVZ Special > Panică pe Valea Prahovei! Mistreții au luat cu asalt Sinaia
Panică pe Valea Prahovei! Mistreții au luat cu asalt Sinaia

Panică pe Valea Prahovei! Mistreții au luat cu asalt Sinaia

„Atenție, capcană mistreți!” Acest mesaj, scris pe un dispozitiv greoi, vopsit în verde, șochează turiștii și localnicii din Sinaia, celebra stațiune montană de pe Valea Prahovei.

Despre ce este vorba mai exact? De câ- teva zile, mistreții coboară în grupuri chiar în mijlocul cochetului orășel de la poalele Bucegilor. Scurmă peste tot după resturi alimentare, ultima oară fiind semnalați în zona parcului din fața cazinoului. „Oho, în fiecare an dau iama prin grădinile caselor dinspre pădure. Noutatea constă în faptul că acum au coborât foarte mult în oraș, în parcuri. Sperie oamenii. Vecina mea nu mai iese cu nepoțeii seara tocmai din cauza mistreților. Îi este frică”, ni s-a plâns Nea Dan, vechi locuitor al fostei reședințe regale.

După capcane, urmează execuția

„Am luat legătura cu administratorii fondului cinegetic şi am făcut un contract cu ei. Nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Umblă în haite. Sunt câte şase-şapte porci mistreţi şi vin în centrul staţiunii. Sunt foarte mulţi. Capcanele reprezintă o etapă. Vor fi prinși și mutați în alte locuri, în pădure. Dacă nu rezolvăm așa, mistreții vor fi împușcați”, a comentat și Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, pentru Mediafax.

În încercarea de a stopa incursiunile porcilor sălbatici, autoritățile prahovene îndeamnă turiștii și locuitorii stațiunii să nu arunce resturi alimentare la întâmplare, nici în oraș, nici pe potecile turistice. De asemenea, amatorii de drumeții sunt sfătuiți să nu plece în excursii mai devreme de ora 8.00, când animalele sălbatice sunt active.

„Să-i îmbătăm și să-i băgăm la oală”

Sinaia nu este singura așezare de pe Valea Prahovei asaltată de turmele de mistreți. „La Sinaia ca la Sinaia, tot se iau măsuri împotriva lor. S-au pus capcane. Dar în Comarnic e jale. Mistreții coboară an de an, aproape în fiecare zi, răscolesc grădinile oamenilor, fac prăpăd. Ce să le facem noi? Mai în glumă, mai în serios, chiar i-am spus lui fi-miu să le punem într-o seară niște pâine îmbibată în țuică, să-i îmbătăm, apoi să-i băgăm la oală”, ne-a declarat Adi, un locuitor al orășelului de sub munte.

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: