Evenimentul Zilei > Actualitate > PANICĂ pe malul mării. GRENADĂ, scoasă din apă, în dreptul Cazinoului din CONSTANȚA
PANICĂ pe malul mării. GRENADĂ, scoasă din apă, în dreptul Cazinoului din CONSTANȚA

PANICĂ pe malul mării. GRENADĂ, scoasă din apă, în dreptul Cazinoului din CONSTANȚA

O grenadă defensivă, din al doilea război mondial, a fost găsită în apă, lângă Cazinou, de un scafandru militar aflat în timpul liber. Militarul a anunțat ISU Dobrogea care a riidicat grenada pentru a o depozia in vederea distrugerii.

Scafandrul militar care făcea scufundări în timpul său liber, a găsit grenada în apă la 10 metri distamță de mal. Fiind profesionist și-a dat seama că este vorba de o grenadă defensivă, cel mai probabil, din al doilea război mondial și, împreună cu un coleg au pus-o într-o lădiță cu nisip. Obiectul metalic are 300-400 de grame. Militarul a sunta la 112 cerând intervenția unui echipaj ISU Dobrogea.

Zona de pe promenada Cazinoului, în dreptul căreia a fost găsită grenada, a fost izolată de Jandarmerie, turiștii fiind rugați să se îndepărteze, fiind posibil ca grenada să fie activă. Echipajul ISU Dobrogea a preluat cutia în care se afla proiectilul și a transportat-o la depozitul unității pentru a fi distrusă. Este al doilea incident cu “bombe” găsite în apă, în mai puțin de o săptămână. O bombă de aviație, de tip incendiar, a fost găsită în prima zi a săptămânii pe plaja din Eforie Sud, proiectilul fiind adus de valuri la țărm. 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: