Videoclipul de propagandă al teroriștilor a fost filmat în principal din ascunzătoarea unui lunetist al grupului Stat Islamic, în provincia Deir Ezzor, situată în estul Siriei, informează dailymail.co.uk. Înregistrarea începe cu oferirea de informaţii despre arma lunetistului – o puşcă marca Dragonov, de fabricație rusească. Videoclipul prezintă presupusa asasinare, în diverse atacuri, a 12 combatanţi ai opoziţiei siriene.

După unele crime, cineva se aude spunând pe fond „Allah Akhbar" adic: „Dumnezeu este mare!”. Într-un atac, lunetistul pare să rateze de două ori o ţintă.

Videoclipul de propagandă al organizaţiei teroriste Stat Islamic se vrea o replică la filmul „American Sniper" („Lunetistul american"), inspirat din povestea reală a lunetistului Chris Kyle, considerat un model al militarilor americani pentru sute de atacuri mortale comise în cursul operaţiunilor din Irak în ceea ce armata SUA consideră a fi protejarea colegilor.

Chris Kyle – supranumit "Legenda" sau "Diavolul din Ramadi" – ar fi omorât 255 de persoane în Irak – inclusiv copii şi femei, Pentagonul confirmând 160 de atacuri mortale. Chris Kyle, membru al unităţilor speciale SEAL, a fost împuşcat mortal la un poligon militar din Texas, în februarie 2013, într-un atac comis de un coleg, Eddie Ray Routh.