Evenimentul Zilei > Social > Panică la Raliul Iașiului. Un bolid s-a răsturnat de câteva ori și a luat foc
Panică la Raliul Iașiului. Un bolid s-a răsturnat de câteva ori și a luat foc

Panică la Raliul Iașiului. Un bolid s-a răsturnat de câteva ori și a luat foc

Accident cumplit la Raliul Iașiului, o mașină s-a răsturnat și a luat foc.

Un incident îngrozitor a avut loc la Raliul Iașiului. Un pilot cunoscut străin a pierdut controlul mașinii pe care o conducea, răsturnându-se de mai multe ori. Este vorba de pilotul italian Simone Tempestini care se afla la volanul bolidului care a fost cuprins de flăcări.

Pilotul italian Simone Tempestini împreună cu copilotul său erau la cea de-a două probă a Raliului Iașiului care are o lungime de 15,5 kilometri. La un moment dat, pe parcursul traseului, pilotul italian a încercat să efectueze o frânare la limită.

Această manevră l-a făcut să piardă controlul mașinii care a ieșit de pe pistă. Bolidul s-a răsturnat de câteva ori iar cei doi au scăpat nevătămați, neavând nevoie de ajutorul medicilor. Sub capota bolidului au izbucnit flăcări, dar focul a fost stins rapid. Alături de Tempestini mai era în maşină şi copilotul său Sergiu Itu.

Simone Tempestini şi Itu erau pe primul loc la Raliul Iaşiului.

”Din păcate aşa s-au terminat lucrurile pentru noi aici. Cel mai mare accident din carieră mea, dar SUNTEM OK, asta contează. Vom reveni mai puternici. Îmi pare rău”, a scris Sergiu Itu pe Facebook.

Bolidul italianul valorează o mică avere

Mașina condusă de pilotul italian Simone Tempestini era foarte scumpă, valorând circa 300.000 de euro.Mașinile de raliu sunt foarte bine securizate. Ele sunt pregătite pentru astfel de accidente, astfel încât siguranța fizică a participaților să nu fie pusă în pericol.

„Cei doi piloți sunt teferi”

„Cei doi piloți sunt teferi și asta arată încă odată că deși motor sportul e periculos, în mașinile de concurs sportivii sunt extrem de bine protejați. Și vin din nou cu recomandarea pentru toți pasionații de motor sport să practice acest sport doar în condiții de siguranță, în timpul competițiilor sportive și nu pe drumurile publice. Cei doi piloți sunt teferi și cu siguranță la următoarea etapă vor fi prezenți la start”, a spus Norri Măgeani, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, potrivit digi24.ro. 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: