Bărbatului i s-a întocmit dosar penal, fiind acuzat că a ascuns în fața reprezentanților DSP faptul că nu ar fi luat legătura cu nimeni, cu toate că era infectat cu acest virus.

Răzvan este ofițer în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iași, a recunoscut după ce a fost demarată o anchetă a polițiștilor că a mers în trei cluburi, doar cu puțin timp înainte de a afla diagnosticul.

Bărbatul a recunoscut că a participat la o petrecere organizată la sala de fitness, pe 8 martie, însă a ascuns faptul că a mai mers în alte două cluburi.

Bărbatul de 38 de ani a participat la Varşovia la un eveniment profesional. Orașul nu era în zona galbenă sau roşie, care să impună interdicţii sau riscuri speciale pentru cei care călătoresc acolo, astfel încât, atunci când s-a întors în Iaşi nu a considerat că trebuie să declare nimic.

Anchetatorii au depistat, totuși, că ofițerul a luat contact cu aproximativ 200 de persoane care sunt suspecte de a fi infectate cu coronavirus, potrivit cancan.ro