Potrivit IPJ Giurgiu, bărbatul era acuzat de lipsire de libertate şi de viol asupra unei minore de 11 ani din localitate.

„Poliţiştii Secţiei Rurale numărul 7 Băneasa au fost sesizaţi astăzi de către un bărbat din comună cu privire la faptul că vecinul său s-a spânzurat. A fost constituită o echipă operativă complexă, condusă de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, care s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care a fost constatat faptul că cele sesizate se confirmă. De asemenea, în timpul cercetărilor, la faţa locului s-a prezentat o minoră de 11 ani care a declarat faptul că este fata concubinei persoanei decedate şi că, în noaptea de marţi spre miercuri, a fost victima infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol, comise de bărbatul decedat”, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de IPJ Giurgiu.

Echipajul medical care a sosit la faţa locului a constatat că bărbatul decedase cu mai multe ore înainte.

Anchetatorii care au sosit la faţa locului au aflat că fiica concubinei celui spânzurat fusese victima acestuia într-un act de abuz. Fata are vărsta de 11 ani.
Cu ocazia examinării medico-legale a minorei, medicii legişti au stabilit ca aceasta prezintă leziuni specifice infracţiunii de viol.

A fost efectuată autopsia cadavrului, medicii legişti concluzionând ca moartea a fost violentă, datorându-se insuficienţei cardio-respiratorii acute determinate de o asfixie mecanică produsă prin spânzurare.