Mari probleme la cel mai important spital de urgență din țară, din cauza pandemiei de coronavirus. 14 angajați de la Floreasca sunt infectați cu SARS-CoV-2. Ei lucrează la departamentele Resurse Umane, Achiziții, Contabilitate și Statisică. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al unității medicale, care a mai precizat că foarte multe persoane ajung zilnic aici, sub suspiciunea de infectare cu coronavirus.

„Mai există cazuri izolate ale unor colegi din anumite secții. La Unitatea de Primiri Urgențe avem trei persoane. Trebuie spus foarte clar că rezultatele anchetelor epidemiologice au arătate că aceste persoane nu s-au contaminat în spital.

În acest moment, putem spune că toți pacienții sunt primiți, văzuți pentru patologia pe care o au. Avem în fiecare secție saloane izolatoare, unde astfel de pacienți sunt primiți până la sosirea rezultatului. Dacă sunt pozitivi sunt mutați în alte saloane, dacă sunt negativi, persoanele urmează traseul obișnuit al bolnavilor (…)

În momentul de faţă, putem spune că avem un număr destul de mare de pacienţi care se prezintă strict pentru patologie respiratorie în cadrul unităţii noastre”, a declarat Bogdan Opriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, la Antena 3.


Spitalul Floreasca, la pământ! Coronavirusul închide cea mai importantă secție

Final incredibil la Spitalul Floreasca! Concluziile ministerului


Minimum 20 de persoane care ajung la Spitalul Floreasca cu suspiciunea de coronavirus

Oficialul a mai precizat că, în fiecare zi, la Floreasca ajung cel puțin 20 de persoane care sunt suspecte de infectare cu coronavirus. „În fiecare zi avem câte 20 de suspecţi, numai pentru COVID, fără altă patologie, din care se confirmă 4-5 şi ulterior în secţiile unde sunt internaţi se confirmă. Avem dificultăţi în a îi transfera întradevăr, pentru că locuri sunt puţine şi îi transferăm mai puţin în Bucureşti şi mai puţin în ţară”, a mai declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Floreasca, Bogdan Opriță.