Construit pe o strategie unică – protocoale, denunțuri, descinderi în forță la ore fixe – 6 dimineața, cu parteneri de nădejde alături, respectiv înalții magistrați de la ÎCCJ, acest adevărat Imperiu de luptă anticorupție a reușit ceea ce nicio altă structură similară din lume nu a reușit: a curățat țara de spioni, într-un timp relativ scurt – atrași de creșterea noastră explozivă de la noi. În anii aceia când siguranța națională era într-adevăr periclitată, un aport substanțial l-au avut înalții magistrați de la ÎCCJ care la propunerea partenerilor lor de nădejde – procurorii DNA, însoțiți de ofițerii de câmp tactic din SRI, au emis mandate de interceptare pe siguranță națională, cam 3-4 pe zi.

Faptul că întreaga națiune era ascultată, inerceptată video, localizată etc.nu a deranjat pe nimeni. Interesul național a fost prioritar. Apoi, a fost eradicat abuzul în serviciu, în special forma de participare a instigării. Inexplicabilă această înclinare a românilor spre această infracțiune.

 

Crearea unităților de elită rurale

 

Pentru combaterea acestui fenomen infracțional de-a dreptul exploziv, DNA-ul a fost nevoit să creeze unități de elită, ca cele de la Ploiești, Oradea, Constanța, conduse de profesioniști de înaltă clasă. Strategia pe termen lung a DNA prevedea înființarea a unor unități de elită rurale: DNA Lehliu-Gară, DNA Pătârlagele, DNA Bolintin-Vale și chiar Bolintin Deal.

Primari, viceprimari, senatori, deputați, președinți, fost președinți, medici adevărați (nefalși), profesori, directori de biblioteci, directori de operă și operetă, vameși, înalți magistrați, avocați, cântăreți, fotbaliști, boxeri, polițiști de rang înalt, oameni de afaceri, toți au trecut prin calitățile procesual penale-martori, suspecți, inculpați, condamnați, dar nimeni nu s-a supărat. Lumea s-a bucurat, în sfârșit țara a scăpat de abuzul în serviciu, de cei care-și pun nelegal termopane, de cei care încalcă legea electorală, de cei care primesc necuvenit cârnați de Crăciun, de cele care primesc poșete necuvenite, de cei care primesc curcani sau păstrăvi ca foloase necuvenite.

 

A fost începutul sfârșitului

 

A urmat apoi prăbușirea, dezastrul, ruina DNA-ului. De ce? Cum? Ce s-a întâmplat? Cum este posibil ca o asemenea forță instituțională, felicitată personal de ambasadele occidentale să se ducă de râpă în câteva luni? Se încearcă identificarea cauzelor pe toate canalele TV.

O concluzie se desprinde prioritar. Corupția fiind eradicată în totalitate și nemaiavând cu cine lupta, DNA-ul a început să se lupte cu el însuși (procurorii DNA s-au suspectat reciproc, s-au interceptat reciproc, s-au denunțat reciproc. Interesantă opinia doamnei avocat Alice Drăghici, fin și subtil cunoscător al lumii juridice, jurist de excepție, care într-o emisiune televizată a sugerată ca dosarul privind fosta conducere a DNA să fie strămutat în Costa Rica, pentru o judecată dreaptă și imparțială