"Foarte mulţi sunt cei care mă îndeamnă să pun bazele unui nou partid de dreapta, cu o clară identitate liberală şi conservatoare. Pe de-o parte, mă simt responsabil faţă de cei care m-au votat, care au strâns semnături, au dat flyere şi au combătut pentru candidatura mea. Sunt oameni care au dat din banii şi timpul lor pentru o cauză comună. Au pus suflet, s-au implicat şi acum sunt dezamăgiţi. Nu-i pot lăsa aşa. Pe de-altă parte, nu am aspiraţii de şef de partid şi voi dedica foarte mult timp şcolii de la Casa Paleologu, o cauză cel puţin la fel de importantă în opinia mea", a scris Paleologu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, acesta a adăugat că “Dacă totuși voi urma îndemnul acestor susținători și simpatizanți, o voi face cu totul altfel decît s-a procedat pînă acum la crearea de noi partide. Așa cum spunea un susținător fervent, ar trebui să fie un partid-școală, adică o organizație care să formeze spiritul civic și militant al membrilor și simpatizanților din timp, cu cîțiva ani înainte de următoarele alegeri. Voi lăsa altora conducerea partidului, eu urmînd a mă concentra pe educarea cadrelor. Aș fi mai degrabă mentor decît președinte. Postarea mea e o invitație la un schimb de idei, nu un angajament.”

El a candidat independent pentru funcţia de deputat la alegerile parlamentare care au avut loc duminică, însă nu a reuşit să obţină numărul de voturi necesare pentru intrarea în Parlament.