Evenimentul Zilei > Politica > Paleologu se gândeşte să ÎNFIINŢEZE un nou PARTID de DREAPTA
Paleologu se gândeşte să ÎNFIINŢEZE un nou PARTID de DREAPTA

Paleologu se gândeşte să ÎNFIINŢEZE un nou PARTID de DREAPTA

Deputatul independent Theodor Paleologu ia în calcul posibilitatea de a pune bazele unei noi formaţiuni de dreapta, un "partid-şcoală".

"Foarte mulţi sunt cei care mă îndeamnă să pun bazele unui nou partid de dreapta, cu o clară identitate liberală şi conservatoare. Pe de-o parte, mă simt responsabil faţă de cei care m-au votat, care au strâns semnături, au dat flyere şi au combătut pentru candidatura mea. Sunt oameni care au dat din banii şi timpul lor pentru o cauză comună. Au pus suflet, s-au implicat şi acum sunt dezamăgiţi. Nu-i pot lăsa aşa. Pe de-altă parte, nu am aspiraţii de şef de partid şi voi dedica foarte mult timp şcolii de la Casa Paleologu, o cauză cel puţin la fel de importantă în opinia mea", a scris Paleologu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, acesta a adăugat că “Dacă totuși voi urma îndemnul acestor susținători și simpatizanți, o voi face cu totul altfel decît s-a procedat pînă acum la crearea de noi partide. Așa cum spunea un susținător fervent, ar trebui să fie un partid-școală, adică o organizație care să formeze spiritul civic și militant al membrilor și simpatizanților din timp, cu cîțiva ani înainte de următoarele alegeri. Voi lăsa altora conducerea partidului, eu urmînd a mă concentra pe educarea cadrelor. Aș fi mai degrabă mentor decît președinte. Postarea mea e o invitație la un schimb de idei, nu un angajament.”

El a candidat independent pentru funcţia de deputat la alegerile parlamentare care au avut loc duminică, însă nu a reuşit să obţină numărul de voturi necesare pentru intrarea în Parlament.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: