Evenimentul Zilei > Politica > Palatul Parlamentului. PMP își alege noua conducere
Palatul Parlamentului. PMP își alege noua conducere

Palatul Parlamentului. PMP își alege noua conducere

Partidul Mişcarea Populară (PMP) îşi alege astăzi, la Palatul Parlamentului, noua conducere în cadrul unui Congres extraordinar al formaţiunii la care sunt aşteptaţi să participe câteva sute de delegaţi, membri şi simpatizanţi.

În cadrul lucrărilor Congresului vor avea loc alegeri pentru conducerea Partidului Mişcarea Populară, precum şi pentru membrii Comisiei de Cenzori şi ai Comisiei de Arbitraj şi Integritate. 

Decizia organizării unui Congres extraordinar al Partidului Mişcarea Populară (PMP) a intervenit după ce, pe 18 martie, Curtea de Apel Bucureşti a respins înregistrarea Mişcării Populare (MP) în Registrul partidelor politice. 

În aceeaşi zi, liderul Mişcării Populare, Traian Băsescu, a declarat că membrii MP vor activa sub sigla şi denumirea PMP (Partidul Mişcarea Populară) în urma deciziei CAB şi că, în atare condiţii, nu vor exista probleme de depunere a listelor de candidaţi la alegerile locale. 

"Nu va fi un congres extrem de mare de vreme ce au loc întâlniri regulate ale conducerii Partidului Mişcarea Populară cu candidaţii, susţinătorii, membrii noştri în filiale în fiecare weekend. Weekend-ul acesta au avut loc întâlniri în judeţele din nord-estul ţării, la Vaslui, la Bacău, la Iaşi, la Piatra Neamţ, weekend-ul trecut au avut loc, de asemenea, întâlniri în sud-estul ţării, în Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Olt, Dolj, weekend-ul următor vor avea loc, de asemenea, întâlniri. Deci, de vreme ce ne întâlnim cu oamenii şi la faţa locului, am considerat să invităm un număr reprezentativ de 10 oameni din partea fiecărei organizaţii judeţene sau de Sector la acest congres, deci va fi un congres extraordinar cu câteva sute de participanţi. În rest, mai mulţi oameni întâlnim când mergem noi între oameni, în comunităţile lor, ceea ce facem în fiecare weekend", a declarat europarlamentarul Siegfried Mureşan, citat de Agerpres.

Legat de candidatura la funcţia de preşedinte a PMP, întrebat dacă ia în calcul o candidatură, Mureşan a spus: "Nu. Eu am asigurat interimatul poziţiei de preşedinte al PMP după ce preşedintele ales al PMP, Eugen Tomac, preşedinte ales în congresul din februarie 2015 a fost nevoit să-şi dea demisia pentru înfiinţarea noii formaţiuni Mişcarea Populară". 

"După cum ştiţi, înfiinţarea Mişcării Populare a fost respinsă de către tribunal (Curtea de Apel Bucureşti – n.r.) în decizia finală şi, da, astfel organizăm acum un nou congres pentru alegerea unei conduceri complete ca urmare a demisiilor unor colegi din conducerea PMP pentru a putea înfiinţa noua formaţiune sub noua denumire aşa cum ne-o doriserăm în urmă cu câteva luni, Mişcarea Populară ", a declarat preşedintele interimar al PMP. 

El a adăugat că va fi candidat la o funcţie de conducere în PMP, obiectivul său fiind acela de a rămâne "parte a echipei". Întrebat dacă, în aceste condiţii, candidatul la şefia PMP va fi Traian Băsescu, Mureşan a spus: "Veţi vedea mâine (duminică – n.r.) cine va fi candidatul".